A palacsinta szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Kinek ne jutna eszébe egy történet amikor a nagymama készítette, vagy amikor a “szakavatott” kezek a plafonra ragasztottak néhányat… 🙂 Amit pedig igazán imádok benne, hogy megszámlálhatatlan módon elkészíthető, ezért hoztam nektek egy ötletet. Jöjjenek a részletek! Darált hússal és zöldségekkel töltött palacsinta négy sajtos mártással Palacsintatészta… Tovább »
Töltött palacsinta négysajt mártással egy kicsit másképp!
A palacsinta szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Kinek ne jutna eszébe egy történet amikor a nagymama készítette, vagy amikor a “szakavatott” kezek a plafonra ragasztottak néhányat… 🙂 Amit pedig igazán imádok benne, hogy megszámlálhatatlan módon elkészíthető, ezért hoztam nektek egy ötletet. Jöjjenek a részletek! Darált hússal és zöldségekkel töltött palacsinta négy sajtos mártással Palacsintatészta… Tovább »

Mivel a korábbi “szendvics készítős” bejegyzést nagyon kedveltétek, ezért úgy döntöttem, hogy egy hasonlóan gyors, és egyszerű, viszont sokkal inkább ínyenc különlegességet hozok most nektek. Lássuk a részleteket! Lazacos szendvics, belga sült krumplival és tárkonyos házi majonézzel Lazacos szendvics Hozzávalók 1 csomag füstölt lazacfilé 2 db újhagyma (apróra vágva) 1 evőkanál lecsöpögtetett…
A pizza mindig a kedvenceim közé tartozott/tartozik, így várható volt, hogy készíteni fogok előbb-utóbb egy “pizzás” bejegyzést. Nos, mivel az ötlet már megérett a fejemben, ezért úgy döntöttem, hogy megosztom veletek, hogyan lesz gyorsan 5 lépésből finom pizzátok. A pizza tészta egy alap recept, amihez én jelenleg egy bolognai szószt készítettem, de ez rátok van…
Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik… Nos, én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős, és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni. Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek! Sütőtökös, céklás- körtés saláta, csirkemellel és dióval…
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra az olasz konyha mindig is nagyon különlegesnek számított. Az olaszos ízeket igyekszem folyamatosan keresni a mindennapokban is, ezért úgy döntöttem, hogy egy kicsit nagyobb fába vágom a fejszémet. Íme a részletek! Gluténmentes házi ravioli borsos gombamártással Hozzávalók A tésztához kb. 50 dkg gluténmentes lisztkeverék (természetesen normál…
Mivel jönnek az ünnepek, és mindenkinél beindul a “nagyüzemi” vendéglátás, érdemes lehet néhány vendégváró finomságot kitalálni, amivel könnyen lenyűgözhetjük vendégeinket, már rögtön az érkezéskor. Ugye ismerős az érzés, amikor a vendégek küszöbön toporognak, hogy “mikor lesz már kaja?” Nos, a következő recept ezeknek a pillanatoknak az áthidalásában nyújt nektek némi kis segítséget. Jöjjenek a részletek!…
Mindig is vonzó volt számomra, ha egy ételt sokféleképpen, és kreatívan lehet elkészíteni. Mivel, hatalmas zöldségfogyasztó vagyok, ezért rendszeresen törekszem arra, hogy az éppen aktuálisan készített ételekben rendre szerepet, vagy akár főszerepet kapjanak ezek a finomságok. Most az utóbbi esetre hoztam nektek egy ötletet, ami nagyon jól használható akár főételek mellé, de lehet egy kellemesen…
Mivel Márton napja idén szerdára esett, így talán nem hitszegés, ha eltoljuk a finom Márton-napi vacsorát a hétvégére, amikor esetleg mindenkinek több ideje van a főzéssel, és az előkészületekkel foglalkozni. Ezúttal egy olyan receptet hoztam nektek, ami a nélkülözhetetlen szárnyasokat (liba, kacsa) finom zöldségek variációival teszi igazán különlegessé. Liba és kacsacomb sütve, sült céklával, csicsókakrémmel,…
Egy “tök” jó ötletet tudok a címben szereplő kérdésre. 🙂 Mondjuk csináljunk belőle valami finom kaját. A mai étel a gyömbéres sütőtökkrémmel töltött csirke egészben sütve, házilag készült almás burgonyatallérral. A garantált sikerhez csupán az alábbi hozzávalókra van szükségetek: A töltött csirkéhez: 1 db egész csirke 1 db kb. 2-3 kilós sütőtök 1 leheletnyi (kb….