GasztroLabor

Filléres rizottó mindössze 3 hozzávalóból!

Mivel a múltkori filléres bejegyzés hatalmas sikert aratott, ezért készítettem ismét egy ahhoz hasonlót. Ezt picit talán nehezebb elkészíteni, viszont tényleg rendkívül olcsó hozzávalókból megoldható. Jöjjenek a részletek! 🙂   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com   Spenótos-borsós rizottó     Hozzávalók kb. 500 g rizs (normál hosszú szemű) 1… Tovább »

Itt a világ legjobb kajája: A KLASSZIKUS CSIRKEPÖRKÖLT!

Ha a múltkori bejegyzésben emlegettem a külföldi konyhát, akkor itt az ideje, hogy “emlegessem” egy kicsit a magyart is, – mert mint számos más dologban – úgy ebben is felülmúlhatatlanok vagyunk! 🙂 De ami legjobb az egészben, hogy a legendás magyar kreativitás itt is rendszeresen megjelenik, úgyhogy ne nagyon habozzatok, hanem ragadjatok fakanalat, és dobjátok… Tovább »

Így készül a quesadilla, avagy a mexikóiak kedvenc melegszendvicse!

Ha van időm, szerencsém és egyéb lehetőségeim is engedik akkor nagyon szeretek utazni. Viszont ha utazok, akkor igyekszem kipróbálni az adott hely jellegzetes gasztronómiai különlegességeit is. Így általában nem riadok vissza egy utcai árus “kétesnek” tűnő finomságától, de egy kikötőben, a piacon vagy épp egy sikátor kis büféjében elfogyasztott ínyencség számomra mindig visszaadja az adott… Tovább »

Egy igazi szaftos és ízletes finomság, amit kötelező megkóstolnod!

Kicsit régebben jelentkeztem utoljára bejegyzéssel, ezért úgy gondoltam, hogy “visszatérésem” egy olyan recepttel ünneplem, amitől szem nem marad szárazon. Persze ezt főleg a hagymapucolás miatt gondolom így! 🙂 Szóval, ha egy kicsit is rajongsz a szaftos, kiadós, amerikai típusú “faljuk fel a világot” kajákért, amit ráadásul minden elemében házilag te magad készíthetsz el, akkor nincs… Tovább »

Filléres vacsora könnyedén 30 perc alatt

Veletek is előfordult már, hogy sem időtök, sem energiátok nem volt vásárolni, de enni mégis kellett volna valamit? Ezt a kis “problémát” az alábbi receptötlettel sikerült megoldanom ami remélem nektek is hasznos lesz! Jöjjenek a részletek! 🙂   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com   Duplán sült burgonya önmagába töltve… Tovább »

Ezt eszik a maffiózók filmekben. Próbáld ki Te is!

Ki ne tudna felidézni néhány legendás jelenetet amikor a “Család” tagjai leültek, és egy klasszikus olasz vacsora közepette vitatták meg a fontos ügyeket. Nekem a mai napig összefut a nyál a számban amikor Tony Soprano, vagy éppen a Corleone-család hasonló étkezéseit felidézem. Ennek okán felbuzdulva úgy döntöttem, elkészítem én is a magam igazi Szicíliai paradicsomos… Tovább »

Ezt a csirkés kaját biztosan szeretni fogod!

Néha, amikor valami gyorsat és finomat szeretnék csinálni, általában a töltött és sütőben készült ételek szoktak eszembe jutni. Hiszen ezek a klasszikus “ezt úgysem lehet elrontani” ételek. Nos, azért nem ennyire látványosan egyszerűek, de mostani recept kezdőként is nagyszerű eredménnyel kecsegtethet bárkit! 🙂 Jöjjenek a részletek!   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!… Tovább »

Isteni olasz vacsi 15 perc alatt!

Bármennyire is hihetetlen, de az ünnepek elmúltával egyre kevésbé vágyom a hagyományos, klasszikus ételekre. Ezért eldöntöttem, hogy egy kis olaszos mediterrán érzést csempészek ezekbe a szürke és havas januári napokba, és igyekszem ezt megosztani veletek is. Remélem bejön ez a recept, mert ezzel tényleg a napsütötte délen találjátok magatokat! Készen vagytok? Akkor öveket becsatolni, és… Tovább »

Finomságok az újévi asztalra

Hát eljött! Itt van 2016 az újév első napja, a fogadalmak napja, a szilveszter utáni pihenés napja. De mielőtt az újévi forgatag magába szippantana benneteket vessetek egy pillantást a következő a recept(ek)re, hiszen ezek sem hiányozhatnak a tökéletes évkezdéshez! Íme a részletek!  További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!   Újévi lencsefőzelék füstölt csülökkel… Tovább »

A legtutibb party kaja Szilveszterre!

Most, hogy az ünnepek első “felvonása” véget ért, így a hosszú kihagyás után én is jelentkezem egy hamisítatlan szilvesztert váró poszttal, úgyhogy remélem készen álltok, mert ezt biztosan imádni fogjátok! Jöjjenek a részletek!  További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!   Házi BBQ szószos csirkeszárnyak majonézes káposztasalátával   Pácolt csirkeszárnyak   Hozzávalók 1,5-2 kg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!