Ti hogy vagytok a rakott tésztákkal? Én nagyon kedvelem őket. Könnyen összerakhatóak, és túlságosan sokat nem is kell gondolkodni az elkészítésen. Most egy spárgás-sajtos rakott penne mellett “tettem le a voksom”. Jöjjenek a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com Háromsajtos tejszínes-spárgás penne fűszerekkel, sütőben sütve … Tovább »
Három sajtos tejszínes-spárgás tészta
Ti hogy vagytok a rakott tésztákkal? Én nagyon kedvelem őket. Könnyen összerakhatóak, és túlságosan sokat nem is kell gondolkodni az elkészítésen. Most egy spárgás-sajtos rakott penne mellett “tettem le a voksom”. Jöjjenek a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com Háromsajtos tejszínes-spárgás penne fűszerekkel, sütőben sütve … Tovább »

Itt a tavasz, és szerencsére egyre jobb az idő is, úgyhogy – némi kihagyás után – az időhöz teljesen jól illeszkedő finomságot igyekeztem készíteni. Remélem nektek is ízleni fog! Íme a részletek! 🙂 További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com Bulgurral és csirkével töltött cukkini sütőben sütve …
A rántott ételek általában elég széles körben kedveltek. Ez – talán – köszönhető a nagyon jó ízüknek és lehet hozzájuk enni mindenféle finomságot. De mi a helyzet akkor, ha már kicsit unjátok a szokványos liszt-tojás-zsemlemorzsa kombót? Semmi gond, mert van egy nagyon jó megoldás! Próbáljátok ki! 🙂 További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon…
Ha van időm, szerencsém és egyéb lehetőségeim is engedik akkor nagyon szeretek utazni. Viszont ha utazok, akkor igyekszem kipróbálni az adott hely jellegzetes gasztronómiai különlegességeit is. Így általában nem riadok vissza egy utcai árus “kétesnek” tűnő finomságától, de egy kikötőben, a piacon vagy épp egy sikátor kis büféjében elfogyasztott ínyencség számomra mindig visszaadja az adott…
Most, hogy visszatértek a dolgos hétköznapok, sajnos a jól megérdemelt pihenésre is kevesebb időnk marad. Annak érdekében, hogy ne a konyhában töltsétek a szabadidőtöket, mutatok egy pofon egyszerű finomságot, amit három lépésből bárhol-bármikor el tudtok készíteni. Jöjjenek a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Bacon-nel, tojással, gombával és tejszínnel töltött…
A palacsinta szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Kinek ne jutna eszébe egy történet amikor a nagymama készítette, vagy amikor a “szakavatott” kezek a plafonra ragasztottak néhányat… 🙂 Amit pedig igazán imádok benne, hogy megszámlálhatatlan módon elkészíthető, ezért hoztam nektek egy ötletet. Jöjjenek a részletek! Darált hússal és zöldségekkel töltött palacsinta négy sajtos mártással Palacsintatészta…
Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik… Nos, én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős, és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni. Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek! Sütőtökös, céklás- körtés saláta, csirkemellel és dióval…
Mivel jönnek az ünnepek, és mindenkinél beindul a “nagyüzemi” vendéglátás, érdemes lehet néhány vendégváró finomságot kitalálni, amivel könnyen lenyűgözhetjük vendégeinket, már rögtön az érkezéskor. Ugye ismerős az érzés, amikor a vendégek küszöbön toporognak, hogy “mikor lesz már kaja?” Nos, a következő recept ezeknek a pillanatoknak az áthidalásában nyújt nektek némi kis segítséget. Jöjjenek a részletek!…