Gyerekként mindig kicsit idegenkedve néztem a sütőtökre. Nem tudtam eldönteni, hogy mi az a nagyon fura valami, ami sárga, barnára meg van égve széle, sőt az emberek ráadásul meg is eszik… Nem hittem volna, hogy valaha meg fogom kóstolni, de aztán legyőztem a félelmeimet és rájöttem, hogy nem véletlenül ették ezt a “fura” kaját a… Tovább »
Egy igazi tökös kaja, amit te sem hagyhatsz ki!
Gyerekként mindig kicsit idegenkedve néztem a sütőtökre. Nem tudtam eldönteni, hogy mi az a nagyon fura valami, ami sárga, barnára meg van égve széle, sőt az emberek ráadásul meg is eszik… Nem hittem volna, hogy valaha meg fogom kóstolni, de aztán legyőztem a félelmeimet és rájöttem, hogy nem véletlenül ették ezt a “fura” kaját a… Tovább »

Bármennyire is hihetetlen, de az ünnepek elmúltával egyre kevésbé vágyom a hagyományos, klasszikus ételekre. Ezért eldöntöttem, hogy egy kis olaszos mediterrán érzést csempészek ezekbe a szürke és havas januári napokba, és igyekszem ezt megosztani veletek is. Remélem bejön ez a recept, mert ezzel tényleg a napsütötte délen találjátok magatokat! Készen vagytok? Akkor öveket becsatolni, és…
Most, hogy visszatértek a dolgos hétköznapok, sajnos a jól megérdemelt pihenésre is kevesebb időnk marad. Annak érdekében, hogy ne a konyhában töltsétek a szabadidőtöket, mutatok egy pofon egyszerű finomságot, amit három lépésből bárhol-bármikor el tudtok készíteni. Jöjjenek a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Bacon-nel, tojással, gombával és tejszínnel töltött…
Hát eljött! Itt van 2016 az újév első napja, a fogadalmak napja, a szilveszter utáni pihenés napja. De mielőtt az újévi forgatag magába szippantana benneteket vessetek egy pillantást a következő a recept(ek)re, hiszen ezek sem hiányozhatnak a tökéletes évkezdéshez! Íme a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Újévi lencsefőzelék füstölt csülökkel…
Mivel óhatatlanul közelednek az ünnepek, és már mindenki legalább háromszor felírta, áthúzta és javította az ünnepi menüt, most hozok nektek egy könnyű, ízletes és gyors receptet, amivel remélhetőleg sokatokat arra sarkallak, hogy némi korrekciót végezzetek a karácsonyi bevásárló listátokon. Jöjjenek a részletek! Aszalt szilvával töltött csirkemell, kéksajtos diómártással Hozzávalók kb. 60 dkg csirkemell filé…
A palacsinta szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Kinek ne jutna eszébe egy történet amikor a nagymama készítette, vagy amikor a “szakavatott” kezek a plafonra ragasztottak néhányat… 🙂 Amit pedig igazán imádok benne, hogy megszámlálhatatlan módon elkészíthető, ezért hoztam nektek egy ötletet. Jöjjenek a részletek! Darált hússal és zöldségekkel töltött palacsinta négy sajtos mártással Palacsintatészta…
A pizza mindig a kedvenceim közé tartozott/tartozik, így várható volt, hogy készíteni fogok előbb-utóbb egy “pizzás” bejegyzést. Nos, mivel az ötlet már megérett a fejemben, ezért úgy döntöttem, hogy megosztom veletek, hogyan lesz gyorsan 5 lépésből finom pizzátok. A pizza tészta egy alap recept, amihez én jelenleg egy bolognai szószt készítettem, de ez rátok van…
Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik… Nos, én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős, és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni. Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek! Sütőtökös, céklás- körtés saláta, csirkemellel és dióval…
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra az olasz konyha mindig is nagyon különlegesnek számított. Az olaszos ízeket igyekszem folyamatosan keresni a mindennapokban is, ezért úgy döntöttem, hogy egy kicsit nagyobb fába vágom a fejszémet. Íme a részletek! Gluténmentes házi ravioli borsos gombamártással Hozzávalók A tésztához kb. 50 dkg gluténmentes lisztkeverék (természetesen normál…
Mivel jönnek az ünnepek, és mindenkinél beindul a “nagyüzemi” vendéglátás, érdemes lehet néhány vendégváró finomságot kitalálni, amivel könnyen lenyűgözhetjük vendégeinket, már rögtön az érkezéskor. Ugye ismerős az érzés, amikor a vendégek küszöbön toporognak, hogy “mikor lesz már kaja?” Nos, a következő recept ezeknek a pillanatoknak az áthidalásában nyújt nektek némi kis segítséget. Jöjjenek a részletek!…