GasztroLabor

Isteni olasz vacsi 15 perc alatt!

Bármennyire is hihetetlen, de az ünnepek elmúltával egyre kevésbé vágyom a hagyományos, klasszikus ételekre. Ezért eldöntöttem, hogy egy kis olaszos mediterrán érzést csempészek ezekbe a szürke és havas januári napokba, és igyekszem ezt megosztani veletek is. Remélem bejön ez a recept, mert ezzel tényleg a napsütötte délen találjátok magatokat! Készen vagytok? Akkor öveket becsatolni, és… Tovább »

Finomságok az újévi asztalra

Hát eljött! Itt van 2016 az újév első napja, a fogadalmak napja, a szilveszter utáni pihenés napja. De mielőtt az újévi forgatag magába szippantana benneteket vessetek egy pillantást a következő a recept(ek)re, hiszen ezek sem hiányozhatnak a tökéletes évkezdéshez! Íme a részletek!  További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!   Újévi lencsefőzelék füstölt csülökkel… Tovább »

A legtutibb party kaja Szilveszterre!

Most, hogy az ünnepek első “felvonása” véget ért, így a hosszú kihagyás után én is jelentkezem egy hamisítatlan szilvesztert váró poszttal, úgyhogy remélem készen álltok, mert ezt biztosan imádni fogjátok! Jöjjenek a részletek!  További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!   Házi BBQ szószos csirkeszárnyak majonézes káposztasalátával   Pácolt csirkeszárnyak   Hozzávalók 1,5-2 kg… Tovább »

Egy könnyed fogás az ünnepi asztalra

Mivel óhatatlanul közelednek az ünnepek, és már mindenki legalább háromszor felírta, áthúzta és javította az ünnepi menüt, most hozok nektek egy könnyű, ízletes és gyors receptet, amivel remélhetőleg sokatokat arra sarkallak, hogy némi korrekciót végezzetek a karácsonyi bevásárló listátokon. Jöjjenek a részletek! Aszalt szilvával töltött csirkemell, kéksajtos diómártással   Hozzávalók kb. 60 dkg csirkemell filé… Tovább »

Töltött palacsinta négysajt mártással egy kicsit másképp!

A palacsinta szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Kinek ne jutna eszébe egy történet amikor a nagymama készítette, vagy amikor a “szakavatott” kezek a plafonra ragasztottak néhányat… 🙂 Amit pedig igazán imádok benne, hogy megszámlálhatatlan módon elkészíthető, ezért hoztam nektek egy ötletet. Jöjjenek a részletek! Darált hússal és zöldségekkel töltött palacsinta négy sajtos mártással   Palacsintatészta… Tovább »

Streetfood vacsora 30 perc alatt!

Mivel a korábbi “szendvics készítős” bejegyzést nagyon kedveltétek, ezért úgy döntöttem, hogy egy hasonlóan gyors, és egyszerű, viszont sokkal inkább ínyenc különlegességet hozok most nektek. Lássuk a részleteket!    Lazacos szendvics, belga sült krumplival és tárkonyos házi majonézzel   Lazacos szendvics    Hozzávalók 1 csomag füstölt lazacfilé 2 db újhagyma (apróra vágva) 1 evőkanál lecsöpögtetett… Tovább »

Étvágygerjesztő ünnepi saláta 20 perc alatt!

Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik… Nos, én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős, és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni. Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek! Sütőtökös, céklás- körtés saláta, csirkemellel és dióval… Tovább »

Gluténmentes házi ravioli borsos gombamártással

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra az olasz konyha mindig is nagyon különlegesnek számított. Az olaszos ízeket igyekszem folyamatosan keresni a mindennapokban is, ezért úgy döntöttem, hogy egy kicsit nagyobb fába vágom a fejszémet. Íme a részletek! Gluténmentes házi ravioli borsos gombamártással   Hozzávalók A tésztához kb. 50 dkg gluténmentes lisztkeverék (természetesen normál… Tovább »

Vendégváró finomság bármikor, mindössze 20 perc alatt!

Mivel jönnek az ünnepek, és mindenkinél beindul a “nagyüzemi” vendéglátás, érdemes lehet néhány vendégváró finomságot kitalálni, amivel könnyen lenyűgözhetjük vendégeinket, már rögtön az érkezéskor. Ugye ismerős az érzés, amikor a vendégek küszöbön toporognak, hogy “mikor lesz már kaja?” Nos, a következő recept ezeknek a pillanatoknak az áthidalásában nyújt nektek némi kis segítséget. Jöjjenek a részletek!… Tovább »

Istenien krémes rizottó, mindössze 5 hozzávalóból!

Mivel korábban a hogyan főzzünk 5 hozzávalóból című bejegyzést, nagyon kedveltétek, ezért mutatok egy következő variációt a témában. Kb. 40 perc alatt fejedelmi lakomát varázsolhattok az asztalra, és túlságosan sokat nem is kell törni rajta a fejeteket. Lássuk a részleteket! Csirkés, körtés, fehérboros rizottó zöld fűszerekkel tálalva   Hozzávalók kb. 50 dkg csirkemell kb. 40… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!