GasztroLabor

Filléres rizottó mindössze 3 hozzávalóból!

Mivel a múltkori filléres bejegyzés hatalmas sikert aratott, ezért készítettem ismét egy ahhoz hasonlót. Ezt picit talán nehezebb elkészíteni, viszont tényleg rendkívül olcsó hozzávalókból megoldható. Jöjjenek a részletek! 🙂   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com   Spenótos-borsós rizottó     Hozzávalók kb. 500 g rizs (normál hosszú szemű) 1… Tovább »

Itt a világ legjobb kajája: A KLASSZIKUS CSIRKEPÖRKÖLT!

Ha a múltkori bejegyzésben emlegettem a külföldi konyhát, akkor itt az ideje, hogy “emlegessem” egy kicsit a magyart is, – mert mint számos más dologban – úgy ebben is felülmúlhatatlanok vagyunk! 🙂 De ami legjobb az egészben, hogy a legendás magyar kreativitás itt is rendszeresen megjelenik, úgyhogy ne nagyon habozzatok, hanem ragadjatok fakanalat, és dobjátok… Tovább »

Így készül a quesadilla, avagy a mexikóiak kedvenc melegszendvicse!

Ha van időm, szerencsém és egyéb lehetőségeim is engedik akkor nagyon szeretek utazni. Viszont ha utazok, akkor igyekszem kipróbálni az adott hely jellegzetes gasztronómiai különlegességeit is. Így általában nem riadok vissza egy utcai árus “kétesnek” tűnő finomságától, de egy kikötőben, a piacon vagy épp egy sikátor kis büféjében elfogyasztott ínyencség számomra mindig visszaadja az adott… Tovább »

Ezt dobd össze reggelire, hogy jól induljon a napod!

Bevallom őszintén nem vagyok egy túl nagy reggelizős a hétköznapokon. Sőt, sokkal inkább semmit nem eszem reggelente ami egy nem túl jó szokás, viszont a hétvégén ha van egy kis “nyugi” akkor igyekszem kihasználni a lehetőségeket. Épp ezért egy olyan receptet hoztam, amit nagyon gyorsan és rengeteg módon el tudtok készíteni, viszont 15 percnél több… Tovább »

Valentin-napi vacsi gyorsan és egyszerűen!

Közeleg a szerelmesek napja, a Valtentin-nap. Ezt a rendkívül megosztó szokást régen én sem nagyon szerettem, de amióta tartós kapcsolatban élek, amit közkedvelt nevén házasságnak hívnak, én is a lelkesen ünneplők sorába tartozom. 🙂 Szerintem ilyenkor a szokásosnál is igyekszünk jobban odafigyelni egymásra, ezért hoztam egy receptötletet nektek amivel gyorsan megvagytok, biztos, hogy örömet szereztek… Tovább »

Filléres vacsora könnyedén 30 perc alatt

Veletek is előfordult már, hogy sem időtök, sem energiátok nem volt vásárolni, de enni mégis kellett volna valamit? Ezt a kis “problémát” az alábbi receptötlettel sikerült megoldanom ami remélem nektek is hasznos lesz! Jöjjenek a részletek! 🙂   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com   Duplán sült burgonya önmagába töltve… Tovább »

Ezt eszik a maffiózók filmekben. Próbáld ki Te is!

Ki ne tudna felidézni néhány legendás jelenetet amikor a “Család” tagjai leültek, és egy klasszikus olasz vacsora közepette vitatták meg a fontos ügyeket. Nekem a mai napig összefut a nyál a számban amikor Tony Soprano, vagy éppen a Corleone-család hasonló étkezéseit felidézem. Ennek okán felbuzdulva úgy döntöttem, elkészítem én is a magam igazi Szicíliai paradicsomos… Tovább »

Egy hamisítatlan méregtelenítő finomság a téli napokra

Kinek ne jutna eszébe januárban az újévi fogadalom. Mit (t)eszek és mit nem (t)eszek az új évben. Na de nem szeretném, hogy a fogadalmak miatt bárki is éhen maradjon, ezért hoztam nektek egy laktató, és nem utolsó sorban egészséges receptet. 🙂 Jöjjenek a részletek!   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat, együttműködés:… Tovább »

Ezt a csirkés kaját biztosan szeretni fogod!

Néha, amikor valami gyorsat és finomat szeretnék csinálni, általában a töltött és sütőben készült ételek szoktak eszembe jutni. Hiszen ezek a klasszikus “ezt úgysem lehet elrontani” ételek. Nos, azért nem ennyire látványosan egyszerűek, de mostani recept kezdőként is nagyszerű eredménnyel kecsegtethet bárkit! 🙂 Jöjjenek a részletek!   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!… Tovább »

Így dobd fel a reggelidet könnyen és gyorsan

Jártál már úgy, hogy a palacsintatészta sehogy sem akart összeállni? Arról nem is beszélve, hogy még a csempéről is takaríthattad a maradványokat…  Ha szeretnél a reggelekbe némi változatosságot “csempészni”, és megismerni a legegyszerűbb palacsintareceptet, akkor nincs más hátra, mint elolvasni a bejegyzést! Jöjjenek a részletek!   További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is! Kapcsolat,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!