Mivel a múltkori filléres bejegyzés hatalmas sikert aratott, ezért készítettem ismét egy ahhoz hasonlót. Ezt picit talán nehezebb elkészíteni, viszont tényleg rendkívül olcsó hozzávalókból megoldható. Jöjjenek a részletek! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Spenótos-borsós rizottó
Hozzávalók
kb. 500 g rizs (normál hosszú szemű)
1 kis fej vöröshagyma
kb. 450g zöldborsó
kb. 20 dkg spenótlevél
kb. 100 g vaj
1db citrom leve
étolaj
fűszerek (só, bors, színes bors)
Egyszerűsített alaplé
1 db húsleves kocka
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
Elkészítés
Először is az alaplevet készítsétek el. Ha leszűrtétek tegyétek félre egy tálban. Ezután pirítsátok meg egy kevés olajon a borsót. Ne sajnáljátok belőle a sót, borsot citromot. Amikor már szépen elkezdett megpirulni akkor adjátok hozzá a spenótleveleket. Ezek idővel majd szépen összefonnyadnak. Ezután jól keverjétek össze őket, és kóstolás után még fűszerezhetitek.
A rizottó elkészítése nagyon könnyen fog menni. Egy dologra nagyon vigyázzatok, hogy nehogy leégjen! Válasszatok egy magas falú és vastag aljú edényt abban kényelmesen el tudjátok majd készíteni. A felaprított hagymát pirítsátok meg egy kevés olajon, és adjátok hozzá a rizst. Jól keverjétek el, majd szépen fokozatosan kanalanként adagoljátok hozzá az alaplevet folyamatos keverés mellett. Ha az alaplevet mind hozzáadtátok és fel is vette az összeset akkor a vajat kétfelé vágva adjátok hozzá, majd ha felolvadt akkor az elkészült spenót-zöldborsó is mehet bele. Jól keverjétek össze és adjatok hozzá még vizet ha szükséges. Kb 10-15 perc még, hogy teljesen elkészüljön, közben ellenőrizzétek, hogy a rizs kellően megpuhult-e az ízléseteknek megfelelően.
Tipp: A “hivatalos” rizottóhoz mindig adnak néhány deci fehér bort, de a költségkeret miatt, ezt vízzel pótoltam. Tehát ha van otthon egy kevés fehér bor akkor nyugodtan mehet hozzá a rizshez amikor már szépen megpirult az olajon. 🙂
Elkészítési idő: kb. 30-40 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: