Veletek is előfordult már, hogy sem időtök, sem energiátok nem volt vásárolni, de enni mégis kellett volna valamit? Ezt a kis “problémát” az alábbi receptötlettel sikerült megoldanom ami remélem nektek is hasznos lesz! Jöjjenek a részletek! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Duplán sült burgonya önmagába töltve mediterrán salátával
Hozzávalók
7-8 db burgonya
kb. 200 ml tejszín
4-5 nagyobb szelet kolbász (kockázva) helyettesíthető bármilyen hússal
1 szál újhagyma
fűszerek (só, színes bors)
A salátához
Hozzávalók
1 fej saláta
2 db vöröshagyma
3-4 db paradicsom
egy kevés balzsamecet
egy kevés olíva vagy étolaj
egy kanál cukor
Elkészítés
A burgonyákat megmossátok, félbevágjátok, és berakjátok a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig sütitek, majd kiveszitek, és képen látható módon kiszeditek a közepüket. Ha készen vagytok akkor egy kevés olajon megpirítjátok a hagymát és a kolbászt, – vagy amit éppen találtatok otthon 🙂 – majd hozzáadjátok a felszeletelt burgonyát. Így együtt sütitek egy darabig, majd mehet hozzá a tejszín, és némi fűszer. Kb. 5 perc ameddig felforr, aztán gyorsan beletöltitek a krumplikba a tejszínes tölteléket. Így a töltött burgonyák kb. 200 fokon 15 percre mehetnek még a sütőbe mielőtt elkészülnének. Ameddig a sütőben vannak, addig dobjátok össze a salit!
Ehhez semmi különös nem kell, csak a tiszta kezetek. Megmossátok a salátát, felaprítjátok a paradicsomot és a hagymát, majd mehet hozzá a balzsamecet, az olaj és a cukor. Jól összedolgozzátok, vagy kézzel, vagy pedig valamilyen célszerszámmal, és már készen is vagytok! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: