GasztroLabor

Így dobj össze egy desszertet 15 perc alatt!

Sokszor eszembe jut esténként, hogy milyen jó lenne ha lenne itthon valami kis édesség. Gondolom ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, ezért mutatok egy egész jó megoldást az ilyen vészhelyzetek esetére. Lássuk a részleteket!! 🙂

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

 

Citrusos cup cream mézen pirított kukoricapehellyel

 

DSC_0119DSC_0086

 

Hozzávalók

 

1 doboz mascarpone

2-3 marék kukoricapehely

4-5 kanál méz

2 kanál étolaj

1 db lime

1 db narancs

1 db citrom

kb. 200 ml natúr joghurt

2 kiskanál cukor (elhagyható)

 

Elkészítés

A zabpelyhet egy kevés mézen és olajon megpirítjátok. Ha szépen megpirult akkor félreteszitek, hogy egy picit hűljön. A mascarpone-t összekeveritek a cukorral, és a lereszelt citrom, lime, és narancshéjjal, valamint hozzáadjátok a joghurtot. Ha megvan akkor kikeveritek, és már tálalhatjátok is ahogyan a képen látjátok. Étkezés előtt, vagy után, de csak szimplán az esti tévézés mellé is szuper finomság! 🙂

 DSC_0111

 

Tipp: Kb. 30 percre rakjátok be a hűtőbe mielőtt ennétek belőle.

Tipp: A citrusfélék nem csak finomak, de díszítésnek is tökéletesek, valamint nagyon kellemes üde ízt adnak a desszertnek.

 

DSC_0122

 

Elkészítési idő: 10-15 perc

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!