GasztroLabor

Isteni fűszeres fasírt, pirított citromos spenóttal és paradicsommártással

Ugye mindenki szereti a fasírtot? 🙂 Remélem igen, és már a kezetekben is van a fakanál, hogy megcsináljátok ezt az isteni receptet! Jó szórakozást! Íme a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Fűszeres fasírt pulykából, pirított citromos spenóttal és mozzarellás bazsalikomos paradicsommártással

 

18

 

Hozzávalók

A fasírthoz

kb. 1 kg darált hús (én pulykát használtam, de bármilyen megfelelő)

2 db tojás

1 csokor friss petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma

fűszerek bőséggel ízlés szerint (só, fekete bors, majoranna, rozmaring)

2-3 dl étolaj a sütéshez

 

322126

 

A spenóthoz

kb. 30 dkg friss spenót

1-2 citrom leve

olívaolaj

fűszerek (só, bors)

 

23

 

A paradicsomszószhoz

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 db paradicsom egészen apróra vágva

kb. fél marék friss bazsalikom

kb. 100-150 g paradicsom püré

kb. 200 g mozzarella

1 kanál cukor

fűszerek (só, bors)

3

 

Elkészítés

A fasírtok elkészítése nagyon egyszerű. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba tesztek, és jól összedolgozzátok, majd a fentebbi képen látható módon tetszőleges nagyságú gombócokat formáztok belőlük. Ha ezzel megvagytok akkor mehet is bele az olajba, és kb. 15-20 perc alatt gyönyörű ropogós barnára fog sülni. Közben a spenótot egy kevés olajon pirítjátok, majd ha már kicsit megfonnyadt akkor mehet hozzá a citromnak a leve, meg a só és a bors. Figyeljetek oda, hogy ne “szottyadjon” össze nagyon, mert sokkal finomabb, ha egy kicsit még marad valami a nyers ízéből. A paradicsomszószt is nagyon könnyű összedobni. Egy kevés olajon picit megpirítjátok a fokhagymát, majd hozzáadjátok a felszeletelt paradicsomokat. Hagyjátok pirulni, majd mehet hozzá a fűszer, a paradicsompüré és a mozzarella. Várjatok egy kicsi ameddig felolvad a mozzarella – folyamatos kevergetés mellett – és adjatok hozzá egy kanál cukrot. Ezután addig kevergessétek ameddig el nem kezd bugyogni. Ha ez is megtörtént akkor nincs más hátra, mint tálalni és élvezni a mennyei ízeket! 🙂

 

1

Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!