Ugye mindenki szereti a fasírtot? 🙂 Remélem igen, és már a kezetekben is van a fakanál, hogy megcsináljátok ezt az isteni receptet! Jó szórakozást! Íme a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Fűszeres fasírt pulykából, pirított citromos spenóttal és mozzarellás bazsalikomos paradicsommártással
Hozzávalók
A fasírthoz
kb. 1 kg darált hús (én pulykát használtam, de bármilyen megfelelő)
2 db tojás
1 csokor friss petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek bőséggel ízlés szerint (só, fekete bors, majoranna, rozmaring)
2-3 dl étolaj a sütéshez
A spenóthoz
kb. 30 dkg friss spenót
1-2 citrom leve
olívaolaj
fűszerek (só, bors)
A paradicsomszószhoz
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 db paradicsom egészen apróra vágva
kb. fél marék friss bazsalikom
kb. 100-150 g paradicsom püré
kb. 200 g mozzarella
1 kanál cukor
fűszerek (só, bors)
Elkészítés
A fasírtok elkészítése nagyon egyszerű. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba tesztek, és jól összedolgozzátok, majd a fentebbi képen látható módon tetszőleges nagyságú gombócokat formáztok belőlük. Ha ezzel megvagytok akkor mehet is bele az olajba, és kb. 15-20 perc alatt gyönyörű ropogós barnára fog sülni. Közben a spenótot egy kevés olajon pirítjátok, majd ha már kicsit megfonnyadt akkor mehet hozzá a citromnak a leve, meg a só és a bors. Figyeljetek oda, hogy ne “szottyadjon” össze nagyon, mert sokkal finomabb, ha egy kicsit még marad valami a nyers ízéből. A paradicsomszószt is nagyon könnyű összedobni. Egy kevés olajon picit megpirítjátok a fokhagymát, majd hozzáadjátok a felszeletelt paradicsomokat. Hagyjátok pirulni, majd mehet hozzá a fűszer, a paradicsompüré és a mozzarella. Várjatok egy kicsi ameddig felolvad a mozzarella – folyamatos kevergetés mellett – és adjatok hozzá egy kanál cukrot. Ezután addig kevergessétek ameddig el nem kezd bugyogni. Ha ez is megtörtént akkor nincs más hátra, mint tálalni és élvezni a mennyei ízeket! 🙂
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: