A kenyérlángos, vagy más néven langalló egy igazán kedvelt, már-már nélkülözhetetlen darabja az utcai fesztiváloknak. Most mutatok nektek egy igazán egyszerűsített receptet (élesztő és kelesztés nélkül) amivel kb. 45 perc alatt máris az asztalra varázsolhatjátok ezt a számtalan módon elkészíthető finomságot! Íme a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Kenyérlángos olívabogyóval, szárított paradicsommal, bazsalikommal és sajttal
Hozzávalók
A tésztához
kb. 60 dkg liszt
egy csomag sütőpor
kb. 2-3 dl víz
fél kanál cukor
kb. 50 ml olívaolaj
fűszerek (só, bors, színes bors, rozmaring)
friss bazsalikom (helyettesíthető szárítottal is)
A feltéthez
kb. 3-400 g olívabogyó (zöld, fekete vegyesen)
kb. 100 g szárított paradicsom (pultban kapható, kérjetek hozzá sok olajat!)
kb. 20 dkg reszelt vagy nagyon vékonyra szeletelt sajt
kb. 200 ml paradicsomszósz
2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A lisztet a vízzel és a sütőporral összekeveritek, majd jól megsózzátok, borsozzátok, és a bazsalikomot is hozzáadjátok. Ha sikerült jól összegyúrni annyira, hogy nem ragad hozzá a kezetekhez akkor egy tepsibe rakjatok sütőpapírt, vagy pedig kenjétek ki egy kevés olajjal és nyújtsátok ki a tésztátokat akkorára, hogy kényelmesen beleférjen a tepsibe. Ezután a feltéteket szépen pakoljátok rá. Az olajbogyót nyugodtan nyomkodjátok bele a tésztába, valamint a szárított paradicsom olajával is locsoljátok meg bátran. Ezután mehet rá hagyma, a sajt, meg egy kevés bazsalikom. Ha úgy gondoljátok, hogy mást nem tesztek rá, akkor mehet be a sütőbe olyan 180-190 fokon kb. 30 percig. Ha készen van szeleteljétek fel, és még egy kevés sajtot reszeljetek a tetejére, hogy frissen ráolvadjon, aztán ameddig meleg gyorsan egyétek is meg! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: kb. 40-45 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: