GasztroLabor

Dobj össze egy kenyérlángost 45 perc alatt!

A kenyérlángos, vagy más néven langalló egy igazán kedvelt, már-már nélkülözhetetlen darabja az utcai fesztiváloknak. Most mutatok nektek egy igazán egyszerűsített receptet (élesztő és kelesztés nélkül) amivel kb. 45 perc alatt máris az asztalra varázsolhatjátok ezt a számtalan módon elkészíthető finomságot! Íme a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Kenyérlángos olívabogyóval, szárított paradicsommal, bazsalikommal és sajttal

 

DSC_0276

 

Hozzávalók

A tésztához

kb. 60 dkg liszt

egy csomag sütőpor

kb. 2-3 dl víz

fél kanál cukor

kb. 50 ml olívaolaj

fűszerek (só, bors, színes bors, rozmaring)

friss bazsalikom (helyettesíthető szárítottal is)

 

 

A feltéthez

kb. 3-400 g olívabogyó (zöld, fekete vegyesen)

kb. 100 g szárított paradicsom (pultban kapható, kérjetek hozzá sok olajat!)

kb. 20 dkg reszelt vagy nagyon vékonyra szeletelt sajt

kb. 200 ml paradicsomszósz

2-3 gerezd fokhagyma

 

DSC_0295

 

Elkészítés

A lisztet a vízzel és a sütőporral összekeveritek, majd jól megsózzátok, borsozzátok, és a bazsalikomot is hozzáadjátok. Ha sikerült jól összegyúrni annyira, hogy nem ragad hozzá a kezetekhez akkor egy tepsibe rakjatok sütőpapírt, vagy pedig kenjétek ki egy kevés olajjal és nyújtsátok ki a tésztátokat akkorára, hogy kényelmesen beleférjen a tepsibe. Ezután a feltéteket szépen pakoljátok rá. Az olajbogyót nyugodtan nyomkodjátok bele a tésztába, valamint a szárított paradicsom olajával is locsoljátok meg bátran. Ezután mehet rá hagyma, a sajt, meg egy kevés bazsalikom. Ha úgy gondoljátok, hogy mást nem tesztek rá, akkor mehet be a sütőbe olyan 180-190 fokon kb. 30 percig. Ha készen van szeleteljétek fel, és még egy kevés sajtot reszeljetek a tetejére, hogy frissen ráolvadjon, aztán ameddig meleg gyorsan egyétek is meg! 🙂

 

DSC_0281DSC_0291

Jó étvágyat! 🙂

 

Elkészítési idő: kb. 40-45 perc

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!