GasztroLabor

Így készíts igazi házi májkrémet 15 perc alatt

Gyerekkoromban imádtam amikor beköszöntött a jó idő, és a nagymamámnál egy jó májkrémes kenyér, paprika-paradicsom kombót lehetett tolni. De az egész mit sem ért volna az igazi házi májkrém nélkül. Mutatom is, hogy tudjátok könnyen és gyorsan elkészíteni! 😉

 

 További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Házi májkrém csirkemájból, bazsalikommal és majorannával

 

DSC_0265

 

Hozzávalók

kb. 50 dkg csirkemáj

1 kisebb fej vöröshagyma

1 fél citrom leve

kb. 1-2 dl víz (kenhetőség miatt fontos)

fűszerek (só, bors, majoranna, bazsalikom)

egy kevés étolaj

 

DSC_0252

 

Elkészítés

A felaprított hagymát az olajon megpirítjátok, majd a májat (érdemes kb. negyedekre vágni) jól megsütitek rajta. Miközben pirul a máj bőven fűszerezzétek az ízléseteknek megfelelően. Ha készen van akkor tegyétek egy közepesen magas falú tálba, adjatok hozzá némi vizet, meg a citromnak a levét és egy botmixerrel daráljátok le az egészet. Egy szép homogén barna színű krémet fogtok kapni ami nyomokban sem emlékeztet a bolti változatra, ellenben sokkal finomabb, és tutira csak az van benne amit Ti raktok bele! 🙂

 

DSC_0254

 

Jó étvágyat! 🙂

Elkészítési idő: 15-20 perc

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!