Gyerekkoromban imádtam amikor beköszöntött a jó idő, és a nagymamámnál egy jó májkrémes kenyér, paprika-paradicsom kombót lehetett tolni. De az egész mit sem ért volna az igazi házi májkrém nélkül. Mutatom is, hogy tudjátok könnyen és gyorsan elkészíteni! 😉
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Házi májkrém csirkemájból, bazsalikommal és majorannával
Hozzávalók
kb. 50 dkg csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 fél citrom leve
kb. 1-2 dl víz (kenhetőség miatt fontos)
fűszerek (só, bors, majoranna, bazsalikom)
egy kevés étolaj
Elkészítés
A felaprított hagymát az olajon megpirítjátok, majd a májat (érdemes kb. negyedekre vágni) jól megsütitek rajta. Miközben pirul a máj bőven fűszerezzétek az ízléseteknek megfelelően. Ha készen van akkor tegyétek egy közepesen magas falú tálba, adjatok hozzá némi vizet, meg a citromnak a levét és egy botmixerrel daráljátok le az egészet. Egy szép homogén barna színű krémet fogtok kapni ami nyomokban sem emlékeztet a bolti változatra, ellenben sokkal finomabb, és tutira csak az van benne amit Ti raktok bele! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: 15-20 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: