GasztroLabor

Egy ízig-vérig magyar kaja, az isteni TÚRÓS CSUSZA

Amikor főzök, mindig próbálok valami különöset, valami egyedit csempészni az adott ételbe. Viszont vannak olyan kortalan klasszikusok, mint a pörkölt, gulyásleves, töltött káposzta, stb. ahol nincs szükség semmilyen inspirációra, vagy “lökésre” hanem egyszerűen bele kezd az ember és tudja mik a lépések. Ilyen az egyik kedvencem, az istenien finom túros csusza is. Szerintem ne hagyjátok ki! 🙂

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Túrós csusza pirított pörccel, juhtúróval és lilahagymával

 

DSC_0234

 

Hozzávalók

1 csomag csuszatészta

kb. 50-60 dkg szalonna (sima, bükkfán füstöltet, és egy kicsit húsosabb erdélyi szalonnát használtam kb. 2/3-1/3 arányban)

kb. 50 dkg tehéntúró

kb. 15 dkg juhtúró (isteni íze lesz, de ha valaki nem kedveli elhagyható)

1 nagy doboz tejföl

1 fej lilahagyma

fűszerek (só, bors)

 

DSC_0230

 

Elkészítés

A csusza tésztát sós vízben fel rakjátok főni. Ameddig készül, addig a szalonnát apró kockára vágjátok, és megsütitek, ameddig egészen picikére össze nem megy. Ha kész akkor elvileg nagyon sok zsírt kaptok, meg még több nagyon finom apró pörcöt. Mindössze annyi dolgotok van, hogy pörcöt némi zsírral kiszeditek egy nagyobb edénybe, majd hozzákeveritek a tésztát, és a túrót. Ezután még néhány percig sütitek, és ismét jól összekeveritek. Ha készen van tálalhatjátok, egy kevés hideg túró és tejföl a tetejére némi bors és lilahagyma társaságában. Szerintem ehhez további hozzáfűzni való nem is szükséges, csak élvezzétek a mennyei ízeket! 🙂

 

DSC_0226

 

 

Elkészítési idő: kb. 30-40 perc

 

Jó étvágyat! 🙂

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!