A rántott ételek általában elég széles körben kedveltek. Ez – talán – köszönhető a nagyon jó ízüknek és lehet hozzájuk enni mindenféle finomságot. De mi a helyzet akkor, ha már kicsit unjátok a szokványos liszt-tojás-zsemlemorzsa kombót? Semmi gond, mert van egy nagyon jó megoldás! Próbáljátok ki! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Rántott sajt tortilla és burgonya chips bundában hasábburgonyával és borsos gombamártással
Hozzávalók
kb. 1 kg sajt (lehetőleg félkemény trappista vagy gouda tökéletes)
1 zacskó tortilla chips
1 zacskó burgonyachips (nem burgonyaszirom!)
kb. 2 dl tej
4 db tojás
20 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszttel helyettesíthető)
kb. 70 dkg burgonya
kb. 0,5 liter étolaj
fűszerek (só, feketebors, majoranna)
kb. 40 dkg gomba
1 db nagy natúr joghurt
1 csokor petrezselyem (lehetőleg friss)
fél citrom leve
Elkészítés
A tortilla és a burgonya chips-et aprítóban, vagy turmixban ledaráljátok. A sajtokat maximum ujjnyi vastag szeletekre vágjátok, majd a következő sorrendben panírozhatjátok: tej-liszt-tojás-aprított chips. Ha a panírozással készen vagytok akkor a sajtokat kb. 1-1,5 órára rakjátok hűtőszekrénybe, addig van bőven időtök elkészülni a gombamártással és a sült krumplival.
Gombamártás
Elkészítés
A gombát apróra vágjátok, majd egy kevés vajon vagy olajon megpirítjátok. Bőségesen sózzátok és borsozzátok, és szórjatok rá egy kis majorannát is, ha gondoljátok. Ha szépen megpirult akkor az összes gombát a joghurttal, egy fél citrom levével, és a felaprított petrezselyemmel egy tálban összedolgozzátok, és botmixerrel, vagy turmix géppel – ahogyan szimpatikus – szószt készítetek belőle. Ha a sajtok kellőképpen “megpihentek” akkor nincs más hátra, mint bő olajban kisütni őket. 🙂
Tipp: Ahogy a képen is látszik egy kevés lekvárt is rakhattok mellé, a sok sós íz mellé nagyon jól passzol az édes! 🙂
Tipp: A sütésnél a sajtba ne szurkáljatok villával mert szétfolyhat! Csak ügyesen! 😉
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: kb. 40-45 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: