GasztroLabor

Rántott sajt, tortilla és burgonya chips bundában

A rántott ételek általában elég széles körben kedveltek. Ez – talán – köszönhető a nagyon jó ízüknek és lehet hozzájuk enni mindenféle finomságot. De mi a helyzet akkor, ha már kicsit unjátok a szokványos liszt-tojás-zsemlemorzsa kombót? Semmi gond, mert van egy nagyon jó megoldás! Próbáljátok ki! 🙂

 

 További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Rántott sajt tortilla és burgonya chips bundában hasábburgonyával és borsos gombamártással

 

DSC_0119

 

Hozzávalók

kb. 1 kg sajt (lehetőleg félkemény trappista vagy gouda tökéletes)

1 zacskó tortilla chips

1 zacskó burgonyachips (nem burgonyaszirom!)

kb. 2 dl tej

4 db tojás

20 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszttel helyettesíthető)

kb. 70 dkg burgonya

kb. 0,5 liter étolaj

fűszerek (só, feketebors, majoranna)

kb. 40 dkg gomba

1 db nagy natúr joghurt

1 csokor petrezselyem (lehetőleg friss)

fél citrom leve

 

Elkészítés

A tortilla és a burgonya chips-et aprítóban, vagy turmixban ledaráljátok. A sajtokat maximum ujjnyi vastag szeletekre vágjátok, majd a következő sorrendben panírozhatjátok: tej-liszt-tojás-aprított chips. Ha a panírozással készen vagytok akkor a sajtokat kb. 1-1,5 órára rakjátok hűtőszekrénybe, addig van bőven időtök elkészülni a gombamártással és a sült krumplival.

 

Gombamártás

 

DSC_0097

 

Elkészítés

A gombát apróra vágjátok, majd egy kevés vajon vagy olajon megpirítjátok. Bőségesen sózzátok és borsozzátok, és szórjatok rá egy kis majorannát is, ha gondoljátok. Ha szépen megpirult akkor az összes gombát a joghurttal, egy fél citrom levével, és a felaprított petrezselyemmel egy tálban összedolgozzátok, és botmixerrel, vagy turmix géppel – ahogyan szimpatikus – szószt készítetek belőle. Ha a sajtok kellőképpen “megpihentek” akkor nincs más hátra, mint bő olajban kisütni őket. 🙂

 

Tipp: Ahogy a képen is látszik egy kevés lekvárt is rakhattok mellé, a sok sós íz mellé nagyon jól passzol az édes! 🙂

Tipp: A sütésnél a sajtba ne szurkáljatok villával mert szétfolyhat! Csak ügyesen! 😉

 

DSC_0108DSC_0103

 

Jó étvágyat! 🙂

 

Elkészítési idő: kb. 40-45 perc

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!