Itt a Húsvét, itt a nyúl, na meg a rengeteg rokoni látogatás óriási lakomákkal. Már napok óta töröm a fejem, hogy milyen húsvéti ínyenc falat kerüljön az asztalra. Nos, igyekeztem magam tartani a jól megszokott “viszonylag könnyen és gyorsan valami finomat tegyünk az asztalra” elv mellett. Próbáljátok ki, biztosan ízleni fog! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Húsvéti, istenien krémes tojássaláta
Hozzávalók
2-3 szál zeller (apróra vágva)
1-2 db kápia paprika (apróra vágva)
egy nagy doboz natúr joghurt
kb. 200 g majonéz
8-10 db tojás
1 kanál cukor
1 citrom leve
fűszerek (só, fekete bors) bőségesen
1 csomó kapor (lehetőleg friss)
1 csomó petrezselyem (lehetőleg friss)
Elkészítés
Először is a tojásokat rakjátok a forrásban lévő vízbe kb. 8-10 percre. Ameddig főnek a tojások, addig aprítsátok fel a zöldségeket, és az összes hozzávalót, – kivéve persze a tojásokat – keverjétek össze egy jó nagy tálban. Ha készen vannak a tojások a lehető legapróbbra aprítsátok, majd öntsétek bele a már összekevert hozzávalók közé. Jó alaposan dolgozzátok össze, de közben persze kóstolgassátok, hogy megfelelő lett-e a fűszerezés. Kb. 2-3 órát kell(ene) hagyani állni a hűtőben, de úgysem fogjátok kibírni! 🙂 Nagyjából 2-3 napig tudjátok fogyasztani, de esélytelen, hogy addig megmaradjon, mert annyira finom lesz!
Tipp: Pirított kenyéren egy kis saláta levélen tálalva valami leképesztően finom! Próbáljátok ki! 🙂
Elkészítési idő: 15-20 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: