GasztroLabor

Istenien krémes tojássaláta Húsvétra

Itt a Húsvét, itt a nyúl, na meg a rengeteg rokoni látogatás óriási lakomákkal. Már napok óta töröm a fejem, hogy milyen húsvéti ínyenc falat kerüljön az asztalra. Nos, igyekeztem magam tartani a jól megszokott “viszonylag könnyen és gyorsan valami finomat tegyünk az asztalra” elv mellett. Próbáljátok ki, biztosan ízleni fog! 🙂

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

 Húsvéti, istenien krémes tojássaláta

 

DSC_0063

 

Hozzávalók

2-3 szál zeller (apróra vágva)

1-2 db kápia paprika (apróra vágva)

egy nagy doboz natúr joghurt

kb. 200 g majonéz

8-10 db tojás

1 kanál cukor

1 citrom leve

fűszerek (só, fekete bors) bőségesen

1 csomó kapor (lehetőleg friss)

1 csomó petrezselyem (lehetőleg friss)

 

DSC_0052DSC_0076

 

Elkészítés

Először is a tojásokat rakjátok a forrásban lévő vízbe kb. 8-10 percre. Ameddig főnek a tojások, addig aprítsátok fel a zöldségeket, és az összes hozzávalót, – kivéve persze a tojásokat – keverjétek össze egy jó nagy tálban. Ha készen vannak a tojások a lehető legapróbbra aprítsátok, majd öntsétek bele a már összekevert hozzávalók közé. Jó alaposan dolgozzátok össze, de közben persze kóstolgassátok, hogy megfelelő lett-e a fűszerezés. Kb. 2-3 órát kell(ene) hagyani állni a hűtőben, de úgysem fogjátok kibírni! 🙂 Nagyjából 2-3 napig tudjátok fogyasztani, de esélytelen, hogy addig megmaradjon, mert annyira finom lesz!

 

Tipp: Pirított kenyéren egy kis saláta levélen tálalva valami leképesztően finom! Próbáljátok ki! 🙂

 

DSC_0050

 

Elkészítési idő: 15-20 perc

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!