GasztroLabor

Rozmaringos-citromos lazacfilé spenótos tejszínes pennével

Ez a bejegyzés egy – számomra – hatalmas űrt hivatott pótolni a blogon. Ennek egy nagyon egyszerű oka van, mégpedig az, hogy a hal már gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételemnek számít, és ezért igyekszem is minél többet enni belőle. Ennek okán mutatok egy receptet amit biztosan ti is szeretni fogtok, úgyhogy ne habozzatok, hanem próbáljátok ki! Jöjjenek a részletek! 🙂

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Rozmaringos-citromos lazacfilé spenótos tejszínes pennével

 

DSC_0044

 

Hozzávalók

 

kb. 500 g norvég lazacfilé

fél citrom (karikára vágva)

rozmaring (ízlés szerint)

fűszerek (só, bors)

egy kevés olívaolaj

 

A pennéhez

 

1 doboz főzőtejszín (20%-os)

spenót (leveles vagy fagyasztott)

3-4 gerezd fokhagyma

olívaolaj

1 csomag penne

fűszerek (só, bors)

 

A lazac elkészítése

A lazacot berakjátok egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megfűszerezitek a rozmaringgal, sóval, borssal, majd egy kevés citromlevet facsartok rá, meg némi olívaolajat. Ezután mehetnek rá a citromkarikák, és az egészet fedjétek be alufóliával. Ha megvan akkor mehet be a sütőbe kb. 180-190 fokon. Nagyjából 20-25 percig sütitek, majd kb. 10 percig még, miután levettétek róla a fóliát. Arra figyeljetek nehogy nagyon megkeményedjen a hal, ezt érdemes ellenőrizni többször is. Ha letelt az idő és könnyen bele tudjátok szúrni a villátokat akkor készen is vagytok! 🙂

 

DSC_0034

 

A penne elkészítése

Az apróra vágott fokhagymát egy kevés olívaolajon megpirítjátok. Ha már kellően megpirult akkor mehet hozzá a spenót. Jól fonnyasszátok össze, és fűszerezzétek sóval, borssal. Ezután mehet hozzá  a tejszín is. Jól forraljátok össze, ha kell ízesítsétek még némi fűszerrel majd keverjétek össze a már kifőzött pennével és képen látható módon tálalhatjátok is! 🙂

 

DSC_0039

 

Elkészítési idő: kb. 40-50 perc

 

Jó étvágyat! 🙂

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!