Mindenkivel előfordult már, hogy hazaérve egy fárasztó nap után már semmihez nincs kedve csak pihenni, felöltődni, lazítani. Ennek ellenére ahogy hazaérek engem néha elkap az érzés, hogy enni kéne valamit. Mivel ilyenkor már semmi kedvem ezzel foglalkozni, ezért igyekszem magam minél egyszerűbben kisegíteni ezekben a szitukban. Itt van például ez a tuti megoldás amivel kb. 10 perc alatt megvagytok, és nemcsak finom, de egészséges is! Lássuk a részleteket! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Caprese saláta némi extrával! 🙂
Hozzávalók
2 csomag nagy mozzarella (karikára vágva)
kb. 3 db paradicsom (karikára vágva)
néhány marék friss rukkola
bazsalikomos-fokhagymás olívaolaj
1 kiskanál méz
balzsamecet
fűszerek (só, bors)
Elkészítés
A mozzarellát és a paradicsomot karikára vágjátok. Egy kevés olívaolajat jól összekevertek összenyomott fokhagymával és egy kis szárított bazsalikommal. Ha megvagytok, akkor a képen látható módon elhelyezitek a tányéron a hozzávalókat, majd szépen meglocsoljátok az olajjal, meg egy kis balzsamecettel. Mehet még hozzá némi só és bors, majd végezetül kiskanálnyi mézet rácsurgathatjátok a tetejére. Ettől lesz igazán mennyei! 🙂
Tipp: Ahogy a fentebbi képen is látszik, én friss császárzsemlét ettem mellé, de pirítós vagy egy kis grissini krémsajttal vagy akár magában is tökéletes párosítás! Ja, és ne feledjétek a fehér bort! 😉
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: