Filléres rizottó mindössze 3 hozzávalóból!

Mivel a múltkori filléres bejegyzés hatalmas sikert aratott, ezért készítettem ismét egy ahhoz hasonlót. Ezt picit talán nehezebb elkészíteni, viszont tényleg rendkívül olcsó hozzávalókból megoldható. Jöjjenek a részletek! 🙂

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Spenótos-borsós rizottó

Hozzávalók

kb. 500 g rizs (normál hosszú szemű)

1 kis fej vöröshagyma

kb. 450g zöldborsó

kb. 20 dkg spenótlevél

kb. 100 g vaj

1db citrom leve

étolaj

fűszerek (só, bors, színes bors)

Egyszerűsített alaplé

1 db húsleves kocka

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

Elkészítés

Először is az alaplevet készítsétek el. Ha leszűrtétek tegyétek félre egy tálban. Ezután pirítsátok meg egy kevés olajon a borsót. Ne sajnáljátok belőle a sót, borsot citromot. Amikor már szépen elkezdett megpirulni akkor adjátok hozzá a spenótleveleket. Ezek idővel majd szépen összefonnyadnak. Ezután jól keverjétek össze őket, és kóstolás után még fűszerezhetitek.

 

A rizottó elkészítése nagyon könnyen fog menni. Egy dologra nagyon vigyázzatok, hogy nehogy leégjen! Válasszatok egy magas falú és vastag aljú edényt abban kényelmesen el tudjátok majd készíteni. A felaprított hagymát pirítsátok meg egy kevés olajon, és adjátok hozzá a rizst. Jól keverjétek el, majd szépen fokozatosan kanalanként adagoljátok hozzá az alaplevet folyamatos keverés mellett. Ha az alaplevet mind hozzáadtátok és fel is vette az összeset akkor a vajat kétfelé vágva adjátok hozzá, majd ha felolvadt akkor az elkészült spenót-zöldborsó is mehet bele. Jól keverjétek össze és adjatok hozzá még vizet ha szükséges. Kb 10-15 perc még, hogy teljesen elkészüljön, közben ellenőrizzétek, hogy a rizs kellően megpuhult-e az ízléseteknek megfelelően.

 

 

Tipp: A “hivatalos” rizottóhoz mindig adnak néhány deci fehér bort, de a költségkeret miatt, ezt vízzel pótoltam. Tehát ha van otthon egy kevés fehér bor akkor nyugodtan mehet hozzá a rizshez amikor már szépen megpirult az olajon. 🙂

 

 

Elkészítési idő: kb. 30-40 perc

Jó étvágyat! 🙂

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »