Bevallom őszintén nem vagyok egy túl nagy reggelizős a hétköznapokon. Sőt, sokkal inkább semmit nem eszem reggelente ami egy nem túl jó szokás, viszont a hétvégén ha van egy kis “nyugi” akkor igyekszem kihasználni a lehetőségeket. Épp ezért egy olyan receptet hoztam, amit nagyon gyorsan és rengeteg módon el tudtok készíteni, viszont 15 percnél több időt nem kell rászánnotok. Jöjjenek a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Avokádó sütőben sütve, tojással bacon-nel és kaliforniai paprikával töltve
Hozzávalók
2 db avokádó (ez az amit gyakorlatilag cserélhettek bármire (cukkinire, padlizsánra, krumplira, hagymára, tökre, bármire amit a szemetek megkíván és bele lehet ütni egy tojást!)
egy kevés bacon felkockázva (ízlés szerint)
4 db tojás
1-2 db kaliforniai paprika
fél citrom leve
só, bors
Elkészítés
Az avokádókat félbe vágjátok, és kivájjátok a belsejüket (tegyétek félre és csináljatok belőle isteni avokádókrémet 🙂 ). Ha megvan akkor facsarjátok bele a citrom levét, majd üssétek bele a tojásokat. Ezután szórjatok bele egy kevés bacon-t, és paprikát, majd dobjátok be a sütőbe kb. 15 percre. Ha a tojás fehérje már szépen megkeményedett akkor vegyétek ki és már tálalhatjátok is! 🙂
Tipp: Egy kevés sajtot reszelhettek rá, isteni finom lesz együtt! 🙂
Sem időben, sem energiában nem kíván túl sok ráfordítást, viszont nagyon laktató, és kényelmes reggeli.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 15-20 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: