GasztroLabor

Egy igazi szaftos és ízletes finomság, amit kötelező megkóstolnod!

Kicsit régebben jelentkeztem utoljára bejegyzéssel, ezért úgy gondoltam, hogy “visszatérésem” egy olyan recepttel ünneplem, amitől szem nem marad szárazon. Persze ezt főleg a hagymapucolás miatt gondolom így! 🙂 Szóval, ha egy kicsit is rajongsz a szaftos, kiadós, amerikai típusú “faljuk fel a világot” kajákért, amit ráadásul minden elemében házilag te magad készíthetsz el, akkor nincs más hátra, mint előre! 🙂 Jöjjenek a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Sertésborda házi BBQ szószban, babpürével és burgonya chipsszel

 

DSC_0468

 

Hozzávalók

 

A bordához:

kb. 1 kg sertésborda

1 fej vöröshagyma (félbe vágva)

fűszerek (bors, fehérbors, zsálya, rozmaring)

némi zsiradék

Elkészítés

A bordákat, jól megfűszerezitek a fentebbi fűszerekkel, majd egy kevés zsírban, fedő alatt hagymával (főleg az íz miatt) megsütitek. Ha már kellően megpuhult és átsült, akkor félre húzhatjátok a tűzhelyről. és nekiállhattok a házi BBQ szósznak.

 

Házi kólás BBQ szósz

 

Hozzávalók

egy kis fej vöröshagyma

3-4 db babérlevél

kb. 5 dl kóla (normál)

néhány csipet őrölt fekete bors

egy kevés chili pehely vagy chili paprika (ízlés szerint)

kb. 2 dl ketchup

kb. 20-30 ml Worchester-szósz

Elkészítés

A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjátok, ameddig átlátszóvá nem kezd válni. Ha megvagytok mehet hozzá a kóla és a babérlevél. Addig “főzitek” ameddig kb. 3 deci nem lesz a mennyisége. Ha ezzel készen vagytok, akkor mehet hozzá a ketchup, a Worchester-szósz, valamint egy kevés bors, és ízlés szerint a chili pehely. Még egyszer jól forrjon fel, és kb. még 10-15 percig főzzétek. Ha megvagytok akkor szűrjétek le (egy normál tésztaszűrő is tökéletes erre) és már készen is van a hamisítatlan barbecue szósz, amiben mindjárt jól meg is süthetitek a bordát!

 

Fontos: Ha kész a szósz akkor, egy külön serpenyőbe rakjátok bele a bordával együtt, és magas fokozaton addig forgassátok a húst ameddig a fentebbi képen látható módon egy szép kéreg nem lesz rajta. Így lesz az igazi finom, füstös, kólás hamisítatlan barbecue íz!

 

Babpüré

 

Hozzávalók

2 konzerv bab (fehér ajánlott)

1 kis fej vöröshagyma  (felaprítva)

1 fél citrom leve

fűszerek (só, bors)

 

Elkészítés

A babról öntsétek le a levét, majd egy botmixerrel készítsetek belőle pürét. Ha megvagytok akkor egy kevés olajon pirítsátok meg a hagymát majd adjátok hozzá a pürésített babot. Fűszerezzétek bőven borssal, és némi sóval. Ha láthatón felmelegedett akkor facsarjátok hozzá a citrom a levét, jól keverjétek össze és már készen is vagytok!

 

DSC_0469

 

Burgonyachips házilag készítve

 

Hozzávalók

kb. 4-5 nagyobb szem burgonya

étolaj

fűszerek (só, színes bors)

 

Elkészítés

A krumplikat pucolás után lehelet vékony szeletekre vágjátok. Ehhez nekem a hámozó volt a segítségemre, de bármi jó amivel képesek vagytok papírvékonyra szelni a burgonyát. 🙂 Ha megvan mehet bele az olajba kb. közepes fokozaton. Figyeljetek mert nagyon könnyen megégnek, úgyhogy folyamatos felügyelet mellett kell csinálni, és ha a  széle barnul akkor már általában tökéletesen ropogós. Ha kész akkor egy kevés fűszert adjatok hozzá, jól összerázzátok és mehet is a borda mellé a tányérra.

 

Tipp: Nem csak köretnek, de egy szimpla ropogtatni valónak is tökéletes egy filmnézős estére.

 

DSC_0487

Ha mindennel készen vagytok akkor nincs is más dolgotok, mint élvezni a fenséges ízeket, mert ez a kaja biztos, hogy betalál. Mellé azért még dobjatok be valami finom italt is! 😉

 

DSC_0490

Jó étvágyat! 🙂

 

Elkészítési idő: kb. 60-70 perc

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!