Közeleg a szerelmesek napja, a Valtentin-nap. Ezt a rendkívül megosztó szokást régen én sem nagyon szerettem, de amióta tartós kapcsolatban élek, amit közkedvelt nevén házasságnak hívnak, én is a lelkesen ünneplők sorába tartozom. 🙂 Szerintem ilyenkor a szokásosnál is igyekszünk jobban odafigyelni egymásra, ezért hoztam egy receptötletet nektek amivel gyorsan megvagytok, biztos, hogy örömet szereztek a párotoknak, és ízleni is fog mindkettőtöknek! Jöjjenek a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Tejszínes garnélás penne pirított koktélparadicsommal
Hozzávalók
1 csomag garnélarák (helyettesíthetitek akár csirkével is, ha nem kedvelitek a tengeri kaját)
1 csokor friss bazsalikom
4-5 gerezd fokhagyma
kb. 20 dkg koktélparadicsom
kb. 100 ml olivaolaj
kb. 150 ml tejszín
egy kevés rukkola
fűszerek (só, bors, színes bors)
1 csomag tészta
Elkészítés
Aki követi a blogot, az tudja, hogy nagy szerelmese vagyok az olasz konyhának, így adva volt az ötlet. Nagyon egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag meg sem fogtok “izzadni” főzés közben. 🙂
Az olajat egy kevés bazsalikommal botmixerrel összekeveritek, majd az egészen apróra vágott fokhagymát megpirítjátok rajta. A felvágott koktélparadicsomot is beledobáljátok, és addig pirítjátok ameddig jól meg nem fonnyad. Ha ez megvan akkor hozzá adhatjátok a rákot, és némi fűszert. A rákokat addig süssétek ameddig szép rózsaszínűek nem lesznek. Ezután mehet hozzá a tejszín, egy kevés rukkola, felforraljátok, és már készen is vagytok!
A tésztát a szokásos módon egy kis olivaolajjal és sóval megfőzitek, majd egy kevés bazsalikomos fokhagymás olajjal keverjétek össze, így együtt nagyon finom lesz az ízük! 🙂
Elkészítési idő: kb. 20-30 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek