GasztroLabor

Valentin-napi vacsi gyorsan és egyszerűen!

Közeleg a szerelmesek napja, a Valtentin-nap. Ezt a rendkívül megosztó szokást régen én sem nagyon szerettem, de amióta tartós kapcsolatban élek, amit közkedvelt nevén házasságnak hívnak, én is a lelkesen ünneplők sorába tartozom. 🙂 Szerintem ilyenkor a szokásosnál is igyekszünk jobban odafigyelni egymásra, ezért hoztam egy receptötletet nektek amivel gyorsan megvagytok, biztos, hogy örömet szereztek a párotoknak, és ízleni is fog mindkettőtöknek! Jöjjenek a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Tejszínes garnélás penne pirított koktélparadicsommal

 

DSC_0416

 

Hozzávalók

1 csomag garnélarák (helyettesíthetitek akár csirkével is, ha nem kedvelitek a tengeri kaját)

1 csokor friss bazsalikom

4-5 gerezd fokhagyma

kb. 20 dkg koktélparadicsom

kb. 100 ml olivaolaj

kb. 150 ml tejszín

egy kevés rukkola

fűszerek (só, bors, színes bors)

1 csomag tészta

 

Elkészítés

Aki követi a blogot, az tudja, hogy nagy szerelmese vagyok az olasz konyhának, így adva volt az ötlet. Nagyon egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag meg sem fogtok “izzadni” főzés közben. 🙂

DSC_0409

Az olajat egy kevés bazsalikommal botmixerrel összekeveritek, majd az egészen apróra vágott fokhagymát megpirítjátok rajta. A felvágott koktélparadicsomot is beledobáljátok, és addig pirítjátok ameddig jól meg nem fonnyad. Ha ez megvan akkor hozzá adhatjátok a rákot, és némi fűszert. A rákokat addig süssétek ameddig szép rózsaszínűek nem lesznek. Ezután mehet hozzá a tejszín, egy kevés rukkola, felforraljátok, és már készen is vagytok!

A tésztát a szokásos módon egy kis olivaolajjal és sóval megfőzitek, majd egy kevés bazsalikomos fokhagymás olajjal keverjétek össze, így együtt nagyon finom lesz az ízük! 🙂

 

DSC_0439

DSC_0451

 

Elkészítési idő: kb. 20-30 perc

 

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!