GasztroLabor

Filléres vacsora könnyedén 30 perc alatt

Veletek is előfordult már, hogy sem időtök, sem energiátok nem volt vásárolni, de enni mégis kellett volna valamit? Ezt a kis “problémát” az alábbi receptötlettel sikerült megoldanom ami remélem nektek is hasznos lesz! Jöjjenek a részletek! 🙂

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Duplán sült burgonya önmagába töltve mediterrán salátával

 

DSC_0178

 

Hozzávalók

7-8 db burgonya

kb. 200 ml tejszín

4-5 nagyobb szelet kolbász (kockázva) helyettesíthető bármilyen hússal

1 szál újhagyma

fűszerek (só, színes bors)

 

A salátához

 

Hozzávalók

1 fej saláta

2 db vöröshagyma

3-4 db paradicsom

egy kevés balzsamecet

egy kevés olíva vagy étolaj

egy kanál cukor

DSC_0188

 

Elkészítés

A burgonyákat megmossátok, félbevágjátok, és berakjátok a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 percig sütitek, majd kiveszitek, és képen látható módon kiszeditek a közepüket. Ha készen vagytok akkor egy kevés olajon megpirítjátok a hagymát és a kolbászt, – vagy amit éppen találtatok otthon 🙂 – majd hozzáadjátok a felszeletelt burgonyát. Így együtt sütitek egy darabig, majd mehet hozzá a tejszín, és némi fűszer. Kb. 5 perc ameddig felforr, aztán gyorsan beletöltitek a krumplikba a tejszínes tölteléket. Így a töltött burgonyák kb. 200 fokon 15 percre mehetnek még a sütőbe mielőtt elkészülnének. Ameddig a sütőben vannak, addig dobjátok össze a salit!

DSC_0150DSC_0159

Ehhez semmi különös nem kell, csak a tiszta kezetek. Megmossátok a salátát, felaprítjátok a paradicsomot és a hagymát, majd mehet hozzá a balzsamecet, az olaj és a cukor. Jól összedolgozzátok, vagy kézzel, vagy pedig valamilyen célszerszámmal, és már készen is vagytok! 🙂

 

DSC_0174

 

Jó étvágyat! 🙂

 Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!