Sokszor eszembe jut esténként, hogy milyen jó lenne ha lenne itthon valami kis édesség. Gondolom ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, ezért mutatok egy egész jó megoldást az ilyen vészhelyzetek esetére. Lássuk a részleteket!! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Citrusos cup cream mézen pirított kukoricapehellyel
Hozzávalók
1 doboz mascarpone
2-3 marék kukoricapehely
4-5 kanál méz
2 kanál étolaj
1 db lime
1 db narancs
1 db citrom
kb. 200 ml natúr joghurt
2 kiskanál cukor (elhagyható)
Elkészítés
A zabpelyhet egy kevés mézen és olajon megpirítjátok. Ha szépen megpirult akkor félreteszitek, hogy egy picit hűljön. A mascarpone-t összekeveritek a cukorral, és a lereszelt citrom, lime, és narancshéjjal, valamint hozzáadjátok a joghurtot. Ha megvan akkor kikeveritek, és már tálalhatjátok is ahogyan a képen látjátok. Étkezés előtt, vagy után, de csak szimplán az esti tévézés mellé is szuper finomság! 🙂
Tipp: Kb. 30 percre rakjátok be a hűtőbe mielőtt ennétek belőle.
Tipp: A citrusfélék nem csak finomak, de díszítésnek is tökéletesek, valamint nagyon kellemes üde ízt adnak a desszertnek.
Elkészítési idő: 10-15 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: