Kinek ne jutna eszébe januárban az újévi fogadalom. Mit (t)eszek és mit nem (t)eszek az új évben. Na de nem szeretném, hogy a fogadalmak miatt bárki is éhen maradjon, ezért hoztam nektek egy laktató, és nem utolsó sorban egészséges receptet. 🙂 Jöjjenek a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Céklafőzelék, rozmaringos-mandarinos-fokhagymás tepsis burgonyával
Hozzávalók:
kb. 1 kg cékla
kb. 0,5-1 kg burgonya
2-3 db mandarin
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 szál rozmaring
egy kevés olívaolaj
fél citrom leve
fűszerek (só, bors, színes bors)
1 nagy pohár natúr joghurt
4-5 evőkanál liszt
Céklafőzelék
Elkészítés
A céklákat feldaraboljátok, majd megfőzitek. Ha megvagytok, akkor egy botmixerrel pürésítsétek, majd egy kis sóval-borssal lehet ízesíteni. Egy kevés vízzel felöntve forraljátok újra. Amíg felforr, van időtök, hogy megcsináljátok a joghurtos habarást. Ehhez semmi különösre nincs szükségetek, mindössze nagyjából fél pohár joghurtot csomómentesre elkevertek a liszttel, majd némi levet adtok hozzá. Ha megvan, szépen fokozatosan hozzáadjátok a rotyogó főzelékhez, még kb. 5-10 percig hagyjátok, amíg a liszt nyers íze el nem tűnik, és készen is vagytok a céklafőzelékkel!
Tipp: Tálalásnál egy kevés natúr joghurt a tetején még jobban kihozza a cékla ízét! Egyszerűen zseniális! 🙂
Rozmaringos-mandarinos-fokhagymás burgonya
Elkészítés
Semmi ördöngősség, vagy bonyolult dolog. Ami a nevében is szerepel azt mindent összedobtok egy tepsibe, meglocsoljátok egy kevés olajjal, némi fűszer társaságában. A sütőben kb. 180-190 fokon süssétek kb. 20 percig. Néha forgassátok át hogyha szükséges nehogy megégjen. A végeredmény önmagáért beszél!
Tipp: Én raktam a főzelékemre is belőle, a helyetekben nem hagynám ki az élményt! 😉
Ha mindennel megvagytok, akkor nincs is más hátra, mint kényelembe helyezni magatokat, és élvezni a fenséges ízeket, amit alkottattok!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: