GasztroLabor

Egy hamisítatlan méregtelenítő finomság a téli napokra

Kinek ne jutna eszébe januárban az újévi fogadalom. Mit (t)eszek és mit nem (t)eszek az új évben. Na de nem szeretném, hogy a fogadalmak miatt bárki is éhen maradjon, ezért hoztam nektek egy laktató, és nem utolsó sorban egészséges receptet. 🙂 Jöjjenek a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Céklafőzelék, rozmaringos-mandarinos-fokhagymás tepsis burgonyával

 

DSC_0019

Hozzávalók:

kb. 1 kg cékla

kb. 0,5-1 kg burgonya

2-3 db mandarin

4-5 gerezd fokhagyma

2-3 szál rozmaring

egy kevés olívaolaj

fél citrom leve

fűszerek (só, bors, színes bors)

1 nagy pohár natúr joghurt

4-5 evőkanál liszt

 

Céklafőzelék

 

Elkészítés

A céklákat feldaraboljátok, majd megfőzitek. Ha megvagytok, akkor egy botmixerrel pürésítsétek, majd egy kis sóval-borssal lehet ízesíteni. Egy kevés vízzel felöntve forraljátok újra. Amíg felforr, van időtök, hogy megcsináljátok a joghurtos habarást. Ehhez semmi különösre nincs szükségetek, mindössze nagyjából fél pohár joghurtot csomómentesre elkevertek  a liszttel, majd némi levet adtok hozzá. Ha megvan, szépen fokozatosan hozzáadjátok a rotyogó főzelékhez, még kb. 5-10 percig hagyjátok, amíg a liszt nyers íze el nem tűnik, és készen is vagytok a céklafőzelékkel!

DSC_0033

 

Tipp: Tálalásnál egy kevés natúr joghurt a tetején még jobban kihozza a cékla ízét! Egyszerűen zseniális! 🙂

 

Rozmaringos-mandarinos-fokhagymás burgonya

 

Elkészítés

Semmi ördöngősség, vagy bonyolult dolog. Ami a nevében is szerepel azt mindent összedobtok egy tepsibe, meglocsoljátok egy kevés olajjal, némi fűszer társaságában. A sütőben kb. 180-190 fokon süssétek kb. 20 percig. Néha forgassátok át hogyha szükséges nehogy megégjen. A végeredmény önmagáért beszél!

DSC_0031

 

Tipp: Én raktam a főzelékemre is belőle, a helyetekben nem hagynám ki az élményt! 😉

 

Ha mindennel megvagytok, akkor nincs is más hátra, mint kényelembe helyezni magatokat, és élvezni a fenséges ízeket, amit alkottattok! 

 

DSC_0038

 

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!