GasztroLabor

Ezt a csirkés kaját biztosan szeretni fogod!

Néha, amikor valami gyorsat és finomat szeretnék csinálni, általában a töltött és sütőben készült ételek szoktak eszembe jutni. Hiszen ezek a klasszikus “ezt úgysem lehet elrontani” ételek. Nos, azért nem ennyire látványosan egyszerűek, de mostani recept kezdőként is nagyszerű eredménnyel kecsegtethet bárkit! 🙂 Jöjjenek a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Parajjal és cheddarral töltött csirkemellfilé sütőben sütve, omlós steak burgonyával tálalva

 

DSC_0579

Hozzávalók

kb. 1 kg csirkemellfilé

kb. 20 dkg cheddar sajt (legjobb a szeletelt)

1 pohár natúr joghurt

3-4 gerezd fokhagyma (összetörve)

1 szál újhagyma

1 db kápia paprika

1 csomag parajkrém

1 fél citrom leve

fűszerek (só, bors, színes bors, szerecsendió)

kb. 30 ml olívaolaj

Elkészítés

A parajkrémet felforraljátok, és fokhagymával, valamint sóval és citrommal ízesítitek. Ezután a csirkéket a képen látható módon megtöltitek a kész parajkrémmel és sajttal. Majd a tetejét szépen bekenitek a joghurttal, amire darabolhattok egy kevés kápia paprikát, zöldhagymát és némi sajtot egy kevés színes bors kíséretében. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, olyan 40-45 percre. 

DSC_0562DSC_0571

Tipp1: Használjatok többféle sajtot, így sokkal több ízt tudtok kipróbálni.

Tipp2: A csirkékbe, apró “zsebeket” vágjatok, így könnyedén bele tudjátok helyezni a tölteléket.

Tipp3:Ha a paraj és a hús túl sok levet ereszt akkor olyan 20 perc elteltével öntsetek le róla egy keveset, de csak annyit, hogy a hús nehogy kiszáradjon.

 

Steak “tepsis” burgonya

Elkészítés

Karikára vágjátok a krumplit, majd meglocsoljátok olívaolajjal, sózzátok, borsozzátok, kézzel jól átforgatjátok, majd a sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütitek.

DSC_0585

 

Ha mindennel megvagytok a képen látható módon már tálalhattok is. 🙂

 

Elkészítési idő: kb. 45-50 perc

Jó étvágyat! 🙂

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!