Néha, amikor valami gyorsat és finomat szeretnék csinálni, általában a töltött és sütőben készült ételek szoktak eszembe jutni. Hiszen ezek a klasszikus “ezt úgysem lehet elrontani” ételek. Nos, azért nem ennyire látványosan egyszerűek, de mostani recept kezdőként is nagyszerű eredménnyel kecsegtethet bárkit! 🙂 Jöjjenek a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Parajjal és cheddarral töltött csirkemellfilé sütőben sütve, omlós steak burgonyával tálalva
Hozzávalók
kb. 1 kg csirkemellfilé
kb. 20 dkg cheddar sajt (legjobb a szeletelt)
1 pohár natúr joghurt
3-4 gerezd fokhagyma (összetörve)
1 szál újhagyma
1 db kápia paprika
1 csomag parajkrém
1 fél citrom leve
fűszerek (só, bors, színes bors, szerecsendió)
kb. 30 ml olívaolaj
Elkészítés
A parajkrémet felforraljátok, és fokhagymával, valamint sóval és citrommal ízesítitek. Ezután a csirkéket a képen látható módon megtöltitek a kész parajkrémmel és sajttal. Majd a tetejét szépen bekenitek a joghurttal, amire darabolhattok egy kevés kápia paprikát, zöldhagymát és némi sajtot egy kevés színes bors kíséretében. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, olyan 40-45 percre.
Tipp1: Használjatok többféle sajtot, így sokkal több ízt tudtok kipróbálni.
Tipp2: A csirkékbe, apró “zsebeket” vágjatok, így könnyedén bele tudjátok helyezni a tölteléket.
Tipp3:Ha a paraj és a hús túl sok levet ereszt akkor olyan 20 perc elteltével öntsetek le róla egy keveset, de csak annyit, hogy a hús nehogy kiszáradjon.
Steak “tepsis” burgonya
Elkészítés
Karikára vágjátok a krumplit, majd meglocsoljátok olívaolajjal, sózzátok, borsozzátok, kézzel jól átforgatjátok, majd a sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütitek.
Ha mindennel megvagytok a képen látható módon már tálalhattok is. 🙂
Elkészítési idő: kb. 45-50 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: