Jártál már úgy, hogy a palacsintatészta sehogy sem akart összeállni? Arról nem is beszélve, hogy még a csempéről is takaríthattad a maradványokat… Ha szeretnél a reggelekbe némi változatosságot “csempészni”, és megismerni a legegyszerűbb palacsintareceptet, akkor nincs más hátra, mint elolvasni a bejegyzést! Jöjjenek a részletek!
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com
Banános-(tonhalas) tojáspalacsinta fűszerekkel
Hozzávalók
5 db tojás
2 db banán
egy kevés olaj
fűszerek (szerecsendió, só, bors)
1 szál újhagyma
* tonhal (1 konzerv)
*Tipp: Ha bírod a különleges ízeket akkor keverd hozzá a tonhalat a tojáshoz és a banánhoz. Egy nagyon intenzív, és érdekes ízű palacsintát fogsz kapni, amit érdemes kipróbálni! Ha egy kicsit idegenkedsz tőle, akkor a hal kihagyásával is mennyei reggelit varázsolhatsz magatoknak. 🙂
Elkészítés
A banánt szétnyomkodjátok, majd a többi hozzávalóval összekeveritek egy kézi habverővel. Ha egy viszonylag homogén masszát kaptok, akkor egy kevés olajon, a képen is látható nagyságú, apró palacsintákat süssetek. Az első palacsinta után ellenőrizzétek a fűszerezést, ha esetleg nem megfelelő a sós-édes kombó akkor meg simán tudtok rajta változtatni. Készíthettek mellé cukorszirupot, vagy akár házi majonézt is, édessel és sóssal is kiváló finomság.
Tipp: Figyeljetek arra, hogy ne ragadjon le a serpenyőben a palacsinta, mert könnyen meg tud égni.
Elkészítési idő: kb. 5-10 perc
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: