GasztroLabor

Így dobd fel a reggelidet könnyen és gyorsan

Jártál már úgy, hogy a palacsintatészta sehogy sem akart összeállni? Arról nem is beszélve, hogy még a csempéről is takaríthattad a maradványokat…  Ha szeretnél a reggelekbe némi változatosságot “csempészni”, és megismerni a legegyszerűbb palacsintareceptet, akkor nincs más hátra, mint elolvasni a bejegyzést! Jöjjenek a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Banános-(tonhalas) tojáspalacsinta fűszerekkel

DSC_0549

Hozzávalók

5 db tojás

2 db banán

egy kevés olaj

fűszerek (szerecsendió, só, bors)

1 szál újhagyma

* tonhal (1 konzerv)

 

*Tipp: Ha bírod a különleges ízeket akkor keverd hozzá a tonhalat a tojáshoz és a banánhoz. Egy nagyon intenzív, és érdekes ízű palacsintát fogsz kapni, amit érdemes kipróbálni! Ha egy kicsit idegenkedsz tőle, akkor a hal kihagyásával is mennyei reggelit varázsolhatsz magatoknak. 🙂

DSC_0533

 

Elkészítés

A banánt szétnyomkodjátok, majd a többi hozzávalóval összekeveritek egy kézi habverővel. Ha egy viszonylag homogén masszát kaptok, akkor egy kevés olajon, a képen is látható nagyságú, apró palacsintákat süssetek. Az első palacsinta után ellenőrizzétek a fűszerezést, ha esetleg nem megfelelő a sós-édes kombó akkor meg simán tudtok rajta változtatni. Készíthettek mellé cukorszirupot, vagy akár házi majonézt is, édessel és sóssal is kiváló finomság.

DSC_0536

DSC_0539

 

Tipp: Figyeljetek arra, hogy ne ragadjon le a serpenyőben a palacsinta, mert könnyen meg tud égni.

 DSC_0555

Elkészítési idő: kb. 5-10 perc

 

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!