GasztroLabor

Töltött palacsinta négysajt mártással egy kicsit másképp!

A palacsinta szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Kinek ne jutna eszébe egy történet amikor a nagymama készítette, vagy amikor a “szakavatott” kezek a plafonra ragasztottak néhányat… 🙂 Amit pedig igazán imádok benne, hogy megszámlálhatatlan módon elkészíthető, ezért hoztam nektek egy ötletet. Jöjjenek a részletek!

Darált hússal és zöldségekkel töltött palacsinta négy sajtos mártással

 

Palacsintatészta (alaprecept)

 

Hozzávalók

30 dkg liszt

2-3 dl tej

2 dl bubis víz

kb. 3 kanál étolaj

2 tojás

csipet só

egy kanál cukor (ha édeset szeretnénk)

Elkészítés

A tésztát csomómentesre kikeveritek, és már süthető is. Egy kevés olajat lehet az első alá tenni, de utána már elvileg a tésztába kevert olaj megkíméli a tésztánkat a “leragadástól”.

 

A töltelék

 

Hozzávalók

kb. 70 dkg darált hús (bármilyen)

kb. 50 dkg zöldség keverék

egy kevés reszelt lila káposzta

fűszerek (só, bors, színes bors)

1 fej vöröshagyma

egy kevés étolaj

Elkészítés

Először is elnézést kérek mindenkitől. Aki követi a blogot, az tudja, hogy ritkán van ilyen, de most idő szűkében “csalnom” kellett és zöldségkeveréket kellett használnom. 🙂 Egy kevés olajon megpirítjátok a hagymát, majd a húst hozzáadjátok és fűszerezitek ízlés szerint. Ha a hús már szépen megpirult akkor mehet hozzá az összes zöldség. Érdemes fedő alatt egy kicsit megdinsztelnetek. Ha esetleg kevés levet engedett akkor adhattok hozzá némi vizet. Amikor kész a töltelék akkor mehet bele a palacsintáitokba. Itt többféle opciót is alkalmazhattok (töltés szempontjából), én a klasszikus palacsinta megoldás mellett döntöttem. Ha be vannak töltve, akkor irány a tepsibe! Egy kevés joghurt, némi borssal, és egy kis sajt a tetejére, és már dobhatjátok is be a sütőbe kb. 15-20 percre 180 fokon. Ameddig sül a palacsintátok addig gyorsan készítsétek el a négy sajtos mártást.

DSC_0210DSC_0215

Négysajtos mártás

 

Hozzávalók

15 dkg trappista sajt

10 dkg füstölt sajt

10 dkg márvány sajt

10 dkg vörös cheddar

kb. 200 ml főző tejszín

színes bors

szerecsendió

Elkészítés

Ez egy teljesen rendhagyó négysajtos mártás lesz, hiszen megszegi a klasszikus négyest, de azt megígérhetem, hogy az ízén ezt nem fogjátok érezni. Tegyetek fel forrni egy kevés vizet egy nagyobb edényben. Ha megvagytok egy kisebb edényt rakjatok bele. Ha víz már forr akkor a legkeményebb sajtot dobjátok bele a kisebb edénybe, és folyamatos kevergetés mellett kezdjétek el szépen olvasztani. Ahogyan elkezd olvadni, mehet bele a többi sajt, a tejszín fele, és egy kevés bors. Fontos, hogy a víz ne forrjon folyamatosan, ezért miután felforrt kisebb fokozaton kényelmesen el tudjátok készíteni a mártásotokat. Ha már nagyjából az összes sajt szépen elkezdett felolvadni akkor a maradék tejszínt is hozzáadhatjátok, egy csipetnyi szerecsendió, és egy kis bors társaságában. Ezután még egyszer jól elkeveritek pár percig még hagyjátok, és már készen is vagytok!

 DSC_0221

Ha a palacsinta megsült akkor a négysajtos mártással együtt tálalhatjátok. Felejthetetlen élményben lesz részetek! Próbáljátok ki!

Jó étvágyat! 🙂

 

Elkészítési idő: 40-45 perc

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!