Hozzávalók
1 csomag füstölt lazacfilé
2 db újhagyma (apróra vágva)
1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó
1 evőkanál friss citromlé
néhány levél lila káposzta
4-5 levél jégsaláta
paradicsom szeletek
fűszerek (só, bors, színes bors) ízlés szerint
egy kevés olívaolaj
Elkészítés
A lazacot egy kicsit megpirítjátok a hagymán, aztán fűszerezitek. Ha szépen megpirult akkor egy kis citromlevet, és a kapribogyót is hozzáadhatjátok. Miután készen vannak a lazacaitok, néhány lila káposzta levelet fonnyasszatok olajon, egy kis újhagymával és paradicsommal, mivel ez nagyon kellemes ízt fog adni a szendvicseteknek. A szendónak egy kevés olívaolajat használtam alapnak, erre pakoltam a saláta levelet, és a halat. Erre még jött néhány paradicsomkarika házi majonézzel megöntözve, majd a megsütött zöldségek, a tetejére a káposztával, és a kapribogyóval. Ugye, hogy remekül hangzik!? 🙂
Hozzávalók
1/4 csésze natúr joghurt
1 db zöldhagyma, apróra vágott
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál tárkony (friss) vagy 1 kiskanál (szárított)
2 kiskanál dijon-i mustár
Elkészítés
Elkészítése teljesen megegyezik a normál házi majonéz elkészítésével. A különbség csupán annyi, hogy a plusz hozzávalókat egy kézi habverővel, vagy pedig villával elkeveritek, ameddig egy nagyjából teljesen homogén majonézt nem kaptok.
Hozzávalók
kb. 50 deka burgonya
marha vagy sertés zsír
fűszerek (só, bors)
Elkészítés
A burgonyákat megpucoljátok és lemossátok (ne áztassátok!). Ha ez megvan töröljétek őket nagyjából szárazra, és kb. 180 fokosra (dobjatok bele egy szem krumplit, ha elkezd a zsír mozogni körülötte, akkor rendben van a hőmérséklet) melegítsétek meg a zsírt. Egy normál serpenyőben a fél kiló krumplit kb. 2-3 adagban tudjátok kényelmesen kisütni. Fontos, hogy első sütésre, csak addig süssétek (kb. 5-6 perc) ameddig el nem kezd egy nagyon pici színt felvenni a burgonya. Utána csöpögtessétek le, és nagyjából 10 percig hagyjátok “pihenni” majd süssétek ki őket újra, de most már jó ropogósra!
Ezek után sütőpapírba csomagolva a lazac burgerrel, és a majonézzel tálalva igazi fejedelmi finomságot kaptok, ami bármelyik streetfood bárban megállná a helyét 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: kb. 25-30 perc
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!