GasztroLabor

Streetfood vacsora 30 perc alatt!

Mivel a korábbi “szendvics készítős” bejegyzést nagyon kedveltétek, ezért úgy döntöttem, hogy egy hasonlóan gyors, és egyszerű, viszont sokkal inkább ínyenc különlegességet hozok most nektek. Lássuk a részleteket!

 

 Lazacos szendvics, belga sült krumplival és tárkonyos házi majonézzel

 

Lazacos szendvics

 

 Hozzávalók

1 csomag füstölt lazacfilé

2 db újhagyma (apróra vágva)

1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó

1 evőkanál friss citromlé

néhány levél lila káposzta

4-5 levél jégsaláta

paradicsom szeletek

fűszerek (só, bors, színes bors) ízlés szerint

egy kevés olívaolaj

Elkészítés

A lazacot egy kicsit megpirítjátok a hagymán, aztán fűszerezitek. Ha szépen megpirult akkor egy kis citromlevet, és a kapribogyót is hozzáadhatjátok. Miután készen vannak a lazacaitok, néhány lila káposzta levelet fonnyasszatok olajon, egy kis újhagymával és paradicsommal, mivel ez nagyon kellemes ízt fog adni a szendvicseteknek. A szendónak egy kevés olívaolajat használtam alapnak, erre pakoltam a saláta levelet, és a halat. Erre még jött néhány paradicsomkarika házi majonézzel megöntözve, majd a megsütött zöldségek, a tetejére a káposztával, és a kapribogyóval. Ugye, hogy remekül hangzik!? 🙂

DSC_0189DSC_0190

Tárkonyos házi majonéz

 

Hozzávalók

1 adag házi majonéz

1/4 csésze natúr joghurt

1 db zöldhagyma, apróra vágott

1 evőkanál friss citromlé

1 evőkanál tárkony (friss) vagy 1 kiskanál (szárított)

2 kiskanál dijon-i mustár

Elkészítés

Elkészítése teljesen megegyezik a normál házi majonéz elkészítésével. A különbség csupán annyi, hogy a plusz  hozzávalókat egy kézi habverővel, vagy pedig villával elkeveritek, ameddig egy nagyjából teljesen homogén majonézt nem kaptok.

DSC_0200

Belga sült krumpli

 

Hozzávalók

kb. 50 deka burgonya

marha vagy sertés zsír

fűszerek (só, bors)

Elkészítés

A burgonyákat megpucoljátok és lemossátok (ne áztassátok!). Ha ez megvan töröljétek őket nagyjából szárazra, és kb. 180 fokosra (dobjatok bele egy szem krumplit, ha elkezd a zsír mozogni körülötte, akkor rendben van a hőmérséklet) melegítsétek meg a zsírt. Egy normál serpenyőben a fél kiló krumplit kb. 2-3 adagban tudjátok kényelmesen kisütni. Fontos, hogy első sütésre, csak addig süssétek (kb. 5-6 perc) ameddig el nem kezd egy nagyon pici színt felvenni a burgonya. Utána csöpögtessétek le, és nagyjából 10 percig hagyjátok “pihenni” majd süssétek ki őket újra, de most már jó ropogósra!

Ezek után sütőpapírba csomagolva a lazac burgerrel, és a majonézzel tálalva igazi fejedelmi finomságot kaptok, ami bármelyik streetfood bárban megállná a helyét 🙂

DSC_0202

Jó étvágyat! 🙂

Elkészítési idő: kb. 25-30 perc

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!