Mivel a korábbi “szendvics készítős” bejegyzést nagyon kedveltétek, ezért úgy döntöttem, hogy egy hasonlóan gyors, és egyszerű, viszont sokkal inkább ínyenc különlegességet hozok most nektek. Lássuk a részleteket!
Lazacos szendvics, belga sült krumplival és tárkonyos házi majonézzel
Lazacos szendvics
Hozzávalók
1 csomag füstölt lazacfilé
2 db újhagyma (apróra vágva)
1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó
1 evőkanál friss citromlé
néhány levél lila káposzta
4-5 levél jégsaláta
paradicsom szeletek
fűszerek (só, bors, színes bors) ízlés szerint
egy kevés olívaolaj
Elkészítés
A lazacot egy kicsit megpirítjátok a hagymán, aztán fűszerezitek. Ha szépen megpirult akkor egy kis citromlevet, és a kapribogyót is hozzáadhatjátok. Miután készen vannak a lazacaitok, néhány lila káposzta levelet fonnyasszatok olajon, egy kis újhagymával és paradicsommal, mivel ez nagyon kellemes ízt fog adni a szendvicseteknek. A szendónak egy kevés olívaolajat használtam alapnak, erre pakoltam a saláta levelet, és a halat. Erre még jött néhány paradicsomkarika házi majonézzel megöntözve, majd a megsütött zöldségek, a tetejére a káposztával, és a kapribogyóval. Ugye, hogy remekül hangzik!? 🙂
Tárkonyos házi majonéz
Hozzávalók
1/4 csésze natúr joghurt
1 db zöldhagyma, apróra vágott
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál tárkony (friss) vagy 1 kiskanál (szárított)
2 kiskanál dijon-i mustár
Elkészítés
Elkészítése teljesen megegyezik a normál házi majonéz elkészítésével. A különbség csupán annyi, hogy a plusz hozzávalókat egy kézi habverővel, vagy pedig villával elkeveritek, ameddig egy nagyjából teljesen homogén majonézt nem kaptok.
Belga sült krumpli
Hozzávalók
kb. 50 deka burgonya
marha vagy sertés zsír
fűszerek (só, bors)
Elkészítés
A burgonyákat megpucoljátok és lemossátok (ne áztassátok!). Ha ez megvan töröljétek őket nagyjából szárazra, és kb. 180 fokosra (dobjatok bele egy szem krumplit, ha elkezd a zsír mozogni körülötte, akkor rendben van a hőmérséklet) melegítsétek meg a zsírt. Egy normál serpenyőben a fél kiló krumplit kb. 2-3 adagban tudjátok kényelmesen kisütni. Fontos, hogy első sütésre, csak addig süssétek (kb. 5-6 perc) ameddig el nem kezd egy nagyon pici színt felvenni a burgonya. Utána csöpögtessétek le, és nagyjából 10 percig hagyjátok “pihenni” majd süssétek ki őket újra, de most már jó ropogósra!
Ezek után sütőpapírba csomagolva a lazac burgerrel, és a majonézzel tálalva igazi fejedelmi finomságot kaptok, ami bármelyik streetfood bárban megállná a helyét 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: kb. 25-30 perc
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: