GasztroLabor

Gluténmentes házi ravioli borsos gombamártással

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra az olasz konyha mindig is nagyon különlegesnek számított. Az olaszos ízeket igyekszem folyamatosan keresni a mindennapokban is, ezért úgy döntöttem, hogy egy kicsit nagyobb fába vágom a fejszémet. Íme a részletek!

Gluténmentes házi ravioli borsos gombamártással

 

Hozzávalók

A tésztához

kb. 50 dkg gluténmentes lisztkeverék (természetesen normál búzaliszt is használható)

4 db tojás

1 kevés só

Elkészítés

A tészta dagasztásához robotgépet használtam, de persze kézzel is nyugodtan megejthetitek ugyanezt a műveletet. Egy tálba beleöntitek a lisztet, majd a közepébe formázott mélyedésbe mehet bele a négy tojás, plusz egy kevés só. Addig kell dagasztani, ameddig a liszt és a tojások teljesen össze nem keverednek. Ha minden jól alakul (tésztáknál ezt sosem lehet tudni 🙂 ) akkor egy homogén, közepesen puha tésztát kaptok. Ezt becsomagoljátok folpack-ba és berakjátok a hűtőbe kb. 30 percre. Ameddig a tésztátok pihen, még fontos feladatok várnak rátok!

DSC_0276

Gombaszósz

 

Hozzávalók

kb. 20-25 dkg gomba

egész színes bors (ízlés szerint)

3-4 evőkanál natúr joghurt

kb. 1-1,5 dl víz

1 kiskanál mustár

egy kevés olaj

Elkészítés

A gombát nagyon apróra vágjátok, majd egy kis olajon megpirítjátok, sózzátok, fűszerezitek. Ha megvagytok, egy tálba rakjátok a többi hozzávalóval együtt, kivéve a vizet. Összekeveritek egy botmixerrel, és – szinte már – készen is vagytok. Ami fontos, hogy nagyon össze fog állni a gombás szósz, ezért érdemes (lehet) a vizet hozzáadni, hogy kellemesen krémes állagot érjetek el.

Húsos töltelék

 

Hozzávalók

kb. 30 dkg darált hús

egy újhagyma

egy kevés majoranna

egy kevés olaj

fűszerek (só, bors)

Elkészítés

A hagymát egy kevés olajon éppen csak megpirítjátok, majd mehet hozzá a hús. Ízlés szerint fűszerezitek, egy kis só, majoranna, esetleg némi bors. Ha megvagytok, akkor pürésíthetitek – ha úgy gondoljátok – de akár így is felhasználhatjátok a töltelékhez. Mire végeztek a töltelék elkészítésével, nagyjából letelik a fél óra, úgyhogy jöhet a legszebb, és legnehezebb része a munkának!

A tészták megtöltése

Ahogy a fentebbi képen is látjátok, ketté veszitek a tésztát, és kinyújtjátok, majd ezt még egyszer kettőbe veszitek. Nagyjából két egyező nagyságú tésztalapot kaptok. Az egyikre felpúpozzátok a tölteléket, majd a másikat rá helyezitek. Fontos, hogy a széleket, jól nyomkodjátok össze, mert könnyen szétesnek, akár még főzés közben is. Ha megvagytok, akkor szépen le tudjátok csippenteni a fölösleges részeket, így már egészen a raviolira fog hasonlítani a tésztátok. Ezután mehet bele a forrásban lévő sós vízbe kb. 5 percre. Ahogy a tésztáitok feljöttek a víz felszínére készen is vannak. Miután leszűrtem a tésztákat, egy kevés fokhagymás bazsalikomos olajjal meglocsoltam őket, így még egy nagyon kellemes ízt kapott a kész étel, és már késznek is nyilváníthattam! 🙂

DSC_0283

DSC_0288

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Elkészítési idő kb. 50 perc

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!