GasztroLabor

Vendégváró finomság bármikor, mindössze 20 perc alatt!

Mivel jönnek az ünnepek, és mindenkinél beindul a “nagyüzemi” vendéglátás, érdemes lehet néhány vendégváró finomságot kitalálni, amivel könnyen lenyűgözhetjük vendégeinket, már rögtön az érkezéskor. Ugye ismerős az érzés, amikor a vendégek küszöbön toporognak, hogy “mikor lesz már kaja?” Nos, a következő recept ezeknek a pillanatoknak az áthidalásában nyújt nektek némi kis segítséget. Jöjjenek a részletek!

Alma és körte vegyes sajtszósszal töltve, céklakrémmel, és bazsalikomos olajjal sütött kenyérfalatkákkal tálalva

Hozzávalók

20 dkg kecskesajt (bármire cserélhető)

20 dkg trappista sajt (füstölt, vagy kézműves ajánlott)

4-5 db alma

3-4 db körte

2-3 db bagett

néhány levél bazsalikom

egy kevés olívaolaj

egy fél citrom leve

egy kevés dió (elhagyható)

fűszerek (só, bors, színes bors)

DSC_0272

Elkészítés

Az almákat és a körtéket félbevágjátok, és a magházakat is kivágjátok. Ha megvan, mehet a forrásban lévő vízbe, de szigorúan csak addig, amíg a víz újra forrni nem kezd. Amint elkezd forrni vegyétek ki, öntsétek le róla a forró vizet, és jéghideg vizet engedjetek rá. Ha ezzel megvagytok, tegyétek a tepsibe. Töltsétek bele a sajtot a gyümölcsökbe (2-4 vékony szelet darabonként, egy kis fűszerrel) utána mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Miután megolvadt a sajt – 15 perc nagyjából elég erre -,kiveszitek és ez a fele az ételeteknek már készen is van. Dióval díszíthetitek, de ez akár el is hagyható.

DSC_0280

Bazsalikomos olaj

Néhány bazsalikomlevelet egy kevés olívaolajjal összeturmixoltok, és meglocsoljátok vele a karikákra vágott bagettet, ahogyan a képen is látjátok. Ha ez kész kb. 10-15 percre mehet a sütőbe, de akár együtt is berakhatjátok a gyümölcsökkel, így jelentős időt spórolhattok meg.

DSC_0274

Céklakrém

Hozzávalók

2-3 db közepes cékla

1-2 kanál joghurt

fűszerek (só, bors)

kb. 1/4 citrom leve

Elkészítés

A céklákat megfőzitek, majd felvágjátok, és turmixoljátok. Ha megvan, hozzádobjátok a fűszereket ízléseteknek megfelelően, valamint a joghurtot és a citromlevet. Még egyszer összekeveritek, és már készen is vagytok. 🙂 Nagyon finom, és kellemes kísérője lesz a sajttal töltött gyümölcsöknek.

12029635_10153418239587968_5511199351332331106_o

Elkészítési idő kb. 20-25 perc

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!