Nem tudom észrevettétek-e, de elképesztő ütemben fejlődik a blog. 🙂 Olyannyira, hogy vettem a bátorságot, és elkészítettem az első videóbejegyzést, sőt mi több, létrehoztam a GasztroLabor saját Youtube csatornáját is! A videón egy nagyon egyszerű, és gyors reggeli elkészítését láthatjátok. Jöjjenek a részletek!
Tojásos szendvics bacon-nel és gombával
Hozzávalók
2 db tojás
kb. 4 szelet bacon
3-4 fej apró gomba
1-2 db paradicsom
1 db zsemle
egy kevés olaj
fűszerek (só, színes bors)
Elkészítés
Házi majonéz
Hozzávalók
2 db tojás sárgája
1 fél citrom leve
kb. 4 dl étolaj
fehér bors (ízlés szerint)
színes bors (ízlés szerint)
egy kiskanál mustár (elhagyható)
kb. fél deci jéghideg víz
Elkészítés
A tojássárgákat fehér borssal és citromlével, valamint a mustárral elkeveritek. Ha megvan folyamatos keverés mellett adagoljátok hozzá az olajat. Apránként fogja felvenni az olajat, amitől szép krémes állaga lesz. Ha megvagytok, adjátok hozzá a hideg vizet, ez még fokozza a krémességet. Ezután fűszerezzétek nyugodtan színes borssal, vagy akár még citrommal is. Egy nagyon kellemes, a bolti majonézeknél sokkal krémesebb majonézt kaptok. Csatos üvegben, vagy egy tálban tároljátok a hűtőben, (max. 1 hét) és máris fel lehet vele vágni a barátok előtt! 🙂
Jó étvágyat! 🙂
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kommentek