GasztroLabor

Kiadós reggeli mindössze 8 perc alatt!

Nem tudom észrevettétek-e, de elképesztő ütemben fejlődik a blog. 🙂 Olyannyira, hogy vettem a bátorságot, és elkészítettem az első videóbejegyzést, sőt mi több, létrehoztam a GasztroLabor saját Youtube csatornáját is! A videón egy nagyon egyszerű, és gyors reggeli elkészítését láthatjátok. Jöjjenek a részletek!

Tojásos szendvics bacon-nel és gombával

 

DSC_0257

Hozzávalók

2 db tojás

kb. 4 szelet bacon

3-4 fej apró gomba

1-2 db paradicsom

1 db zsemle

egy kevés olaj

fűszerek (só, színes bors)

Elkészítés

 

DSC_0261

Házi majonéz

 

Hozzávalók

2 db tojás sárgája

1 fél citrom leve

kb. 4 dl étolaj

fehér bors (ízlés szerint)

színes bors (ízlés szerint)

egy kiskanál mustár (elhagyható)

kb. fél deci jéghideg víz

Elkészítés

A tojássárgákat fehér borssal és citromlével, valamint a mustárral elkeveritek. Ha megvan folyamatos keverés mellett adagoljátok hozzá az olajat. Apránként fogja felvenni az olajat, amitől szép krémes állaga lesz. Ha megvagytok, adjátok hozzá a hideg vizet, ez még fokozza a krémességet. Ezután fűszerezzétek nyugodtan színes borssal, vagy akár még citrommal is. Egy nagyon kellemes, a bolti majonézeknél sokkal krémesebb majonézt kaptok. Csatos üvegben, vagy egy tálban tároljátok a hűtőben, (max. 1 hét) és máris fel lehet vele vágni a barátok előtt! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!