Mindig is vonzó volt számomra, ha egy ételt sokféleképpen, és kreatívan lehet elkészíteni. Mivel, hatalmas zöldségfogyasztó vagyok, ezért rendszeresen törekszem arra, hogy az éppen aktuálisan készített ételekben rendre szerepet, vagy akár főszerepet kapjanak ezek a finomságok. Most az utóbbi esetre hoztam nektek egy ötletet, ami nagyon jól használható akár főételek mellé, de lehet egy kellemesen könnyű vacsora is belőle. Lássuk a részleteket!
Hozzávalók
kb. 5 darab közepes burgonya
kb. 4-5 darab kisebb cékla
kb. 2 dl olaj
só, bors, színes bors (őrölt)
Elkészítés
A céklát, valamint a burgonyát megpucoljátok, és fűszerezitek sóval, valamint színes borssal. Ezután próbáljátok meg géppel, vagy kézzel lehelet vékony szeletekre vágni a zöldségeket. Ha kész, akkor máris rakhatjátok a szeleteket a felhevített olajba. Nagyjából 4-6 perc sütési idővel számoljatok. Ha a burgonya széle kezd egy kicsit barnulni akkor már biztosan egészen jó ropogós lesz. A céklánál figyeljétek, hogy mennyire “fodrozódik” a széle, ebből lehet látni, hogy mennyire sült már át. Nyugodtan kóstoljátok, hogy megfelelő-e a kapott íz, valamint, hogy eléggé ropogósra sültek-e a zöldségeitek. Amikor megsültek, és elégedettek is vagytok vele, akkor jól csepegtessétek le, és utána ismételten lehet sózni, és borsozni.
Hozzávalók
2 db fehérrépa (normál méret)
1-2 újhagyma zöldje (felaprítva)
só, színes bors (őrölt)
kb. 2 nagy evőkanál tejföl
kb. 1 dl víz (elhagyható)
Elkészítés
A répákat megpucoljátok, majd miután kicsire szeletelitek, enyhén sós vízben megfőzitek. Ha kész akkor egy tálba rakjátok, és mehet mellé az újhagyma zöldje, amitől nem csak kellemes íze, de – ahogy a képen is látjátok – nagyon szép színe is lesz. A tejföl, valamint a fűszerek hozzáadása után az egészet egy botmixerrel összedolgozzátok, és már készen is vagytok. Ha a krémetek nagyon sűrű lesz, akkor egy kevés vízzel lehet rajta hígítani. Így nagyon rövid idő alatt egy csupa zöldségből álló finomságot kaptok, amit nyugodtan, akár egy film nézése közben is élvezetesen fogyaszthattok, de főétkezésnek is kiváló.
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Jó étvágyat! 🙂