Mexikói ízek könnyedén, 30 perc alatt!

A mexikói konyhában mindig lenyűgözött az egyszerűség, az alapanyagok rendkívül sokféleképpen, de mégis nagyon ötletesen történő felhasználása. Most egy olyan ételt hoztam nektek, ami kb. 30 perc alatt megvan, és garantáltan jól fog vele lakni az egész család!

Burrito, zöldséges húsos raguval töltve, avokádókrémmel, és házi salsa szósszal tálalva

Hozzávalók

kb. 1 kg darált hús (bármi)

1-2 fej vöröshagyma

fél póréhagyma

1 db sárgarépa

1 db kaliforniai paprika

kb. 4-5 db paradicsom

olívaolaj

fűszerek (só, bors, színes bors, koriander, oregáno) ízlés szerint

10-12 db tortilla

1 pohár natúr joghurt

kb. 20 dkg füstölt sajt

 

Elkészítés

Kevés olívaolajon megpirítjátok a póré-, és a vöröshagymát. Ha kész, hozzáadhatjátok a felaprított sárgarépát. Amint elkezd egy kis színt felvenni, mehet hozzá a kaliforniai paprika, valamint a paradicsom. Fűszerezhetitek is ízlés szerint. Ha már kicsit fonnyad a paradicsom, akkor mehet hozzá a hús valamint a fűszerek. Ha kész a ragutok, akkor a tepsibe, ahogyan – a képen is látjátok – szépen összetekerve belepakoljátok a megtöltött tortillákat, egy kis joghurtot, sajtot, esetleg csípős paprikát szeleteltek a tetejére, és mehet is 20 percre a sütőbe. Ameddig sülnek a burritók gyorsan nekiállhattok a szószok elkészítésének. Máris mondom hogyan:

A tökéletes avokádókrém

Hozzávalók

2 db avokádó

1 fél chili paprika

1 db nagy paradicsom

színes bors

só ízlés szerint

1 csapott kávéskanál cukor

1 fél citrom/lime leve

zöld koriander (elhagyható)

1,5 dl natúr joghurt

Elkészítés

Miután megpucoltátok az avokádókat, minden hozzávalót beledobtok a turmixba, és addig turmixoljátok, ameddig egy nagyon kellemes ízű, és homogén krémet nem kaptok. Kihagyhatatlan! 🙂

Házi salsa szósz

Hozzávalók

1 kis fej vöröshagyma

4 db paradicsom

1 db lime/citrom leve

zöld koriander, és bazsalikom (szárítottal is helyettesíthető)

csípős paprika (ízlés szerint)

cukor (ha nagyon nyers az íze a hagyma és paradicsom miatt)

só, színes bors

Elkészítés

Hasonlóan az avokádókrémhez, rendkívül egyszerű. Teljesen megegyezik a fentebb leírtakkal, annyi különbséggel, hogy itt nem érdemes nagyon leturmixolni, ha kicsit darabosra hagyjátok akkor sokkal kellemesebb lesz az íze. Közben érdemes kóstolni, és csípősséget, vagy az egyéb ízeket változtatni, ahogyan szeretnétek.

További receptekért, ötletekért nyomjatok egy like-ot a Facebookon!

Jó étvágyat! 🙂

Elkészítési idő kb. 30 perc

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »