Egy végtelenül egyszerű, és gyorsan elkészíthető receptet hoztam mára, amivel bárki bátran próbálkozhat. A puritán jelleg vonatkozik a ráfordított időre, valamint a hozzávalók mennyiségére, de semmiképpen sem az ízére, mint ahogyan azt tapasztalni is fogjátok. Lássuk, pontosan miről is van szó!
Spagetti zöldségekkel, bazsalikomos olajon pirítva
Hozzávalók
1 csomag tészta (gluténmentes is lehet)
1 db sárgarépa
1 fél póréhagyma
kb. 4 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
4-5 db paradicsom
2-3 deci étolaj v. oliva
egy marék bazsalikom (a szárítottat nem javaslom, vagy a friss, vagy pedig a mirelit jöhet szóba)
fűszerek (só, fehérbors, bors)
Elkészítés
Először a tésztát rakjátok fel főni, utána pedig következhet a “főszereplő”. Az olajat, és a bazsalikomot beleöntitek a turmixba, majd addig turmixoljátok (2-3 perc) ameddig egy sűrűbb állagú bazsalikomos, már-már szinte krémszerű olajat nem kaptok. Egyelőre a zsiradék felének a felhasználásával a felvágott póréhagymát, valamint a vékony szeletekre vágott fokhagymát tegyétek a felmelegített olajba. Ha kellően megpirultak a hagymák, akkor rakjátok bele az apróra vágott sárgarépát, miközben nyugodtan fűszerezhettek kedvetek szerint. Ha a répa már kapott egy kis színt, akkor jöhet a kaliforniai paprika, aminek elég lesz egy pár perc, és máris dobhatjátok bele a paradicsomokat, amik amint egy kicsit kezdenek megfonnyadni, addigra el is készül a tésztátok. Egy pillanatra húzzátok félre a tűzhelyről az elkészült zöldségeket, amiket jól elkeverve a tésztával gyakorlatilag el is készült az ételetek. A végén jöhet hozzá a maradék bazsalikomos olaj, valamint egy kis fűszer, esetleg néhány nyers fokhagyma. Kb. 3-5 percig még pirítjátok és utána lehet tálalni, egy kis parmezánt érdemes rászórni, de nélküle is kitűnő. Én záró akkordként lime-ot csepegtettem a tetejére, ami egy egzotikusan könnyed ízvilágot kölcsönöz neki.
Elkészítési idő: 20-25 perc
GasztroLabor a Facebookon is!
Jó étvágyat! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: