Mihez kezdjünk a megmaradt sütőtökkel Halloween után?

Egy “tök” jó ötletet tudok a címben szereplő kérdésre. 🙂 Mondjuk csináljunk belőle valami finom kaját. A mai étel a gyömbéres sütőtökkrémmel töltött csirke egészben sütve, házilag készült almás burgonyatallérral. A garantált sikerhez csupán az alábbi hozzávalókra van szükségetek:

A töltött csirkéhez:

A csirkére kívülről szórjatok némi majorannát, egy csipet fehérborssal, a belsejébe pedig nyugodtan rakhattok koriandermagot, így még intenzívebb lesz a töltelék íze. A tepsibe kerüljön még hagyma, félbevágott almával, és egy kis sütőtökkrémmel megtöltve, ami nagyon kellemes kiegészítést ad az ételnek. Fontos, hogy 20-30 percig alufólia alatt süssétek a csirkét, így szépen átpuhul, a fólia levétele után érdemes a pecsenyelével meglocsolni, és addig pirítani, amíg el nem éri ínycsiklandó, ropogós-barna jellegét.

 

 

A körethez:

A megfőtt krumplit, a nyers almával és a keményítővel elkeverve, tallérokat formázunk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Nagyon finom, és kellemesen egészíti ki a főételt.

 

 

Ha mindennel megvagytok akkor egy tökéletes, ízig-vérig őszi finomságot kaptok, ami gluténmentes, és gyorsan elkészíthető, előkészülettel együtt kb. 45 perc után tálalható!

Jó étvágyat! 🙂

Gasztrolabor a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »