GasztroLabor

Mihez kezdjünk a megmaradt sütőtökkel Halloween után?

Egy “tök” jó ötletet tudok a címben szereplő kérdésre. 🙂 Mondjuk csináljunk belőle valami finom kaját. A mai étel a gyömbéres sütőtökkrémmel töltött csirke egészben sütve, házilag készült almás burgonyatallérral. A garantált sikerhez csupán az alábbi hozzávalókra van szükségetek:

A töltött csirkéhez:

  • 1 db egész csirke
  • 1 db kb. 2-3 kilós sütőtök
  • 1 leheletnyi (kb. 2 dkg) gyömbér

A csirkére kívülről szórjatok némi majorannát, egy csipet fehérborssal, a belsejébe pedig nyugodtan rakhattok koriandermagot, így még intenzívebb lesz a töltelék íze. A tepsibe kerüljön még hagyma, félbevágott almával, és egy kis sütőtökkrémmel megtöltve, ami nagyon kellemes kiegészítést ad az ételnek. Fontos, hogy 20-30 percig alufólia alatt süssétek a csirkét, így szépen átpuhul, a fólia levétele után érdemes a pecsenyelével meglocsolni, és addig pirítani, amíg el nem éri ínycsiklandó, ropogós-barna jellegét.

 

12204683_10207731348182270_229436541_n

 

A körethez:

  • 5-6 szem közepes burgonya
  • kb. 4-5 alma
  • 2-3 evőkanál kukoricakeményítő

A megfőtt krumplit, a nyers almával és a keményítővel elkeverve, tallérokat formázunk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Nagyon finom, és kellemesen egészíti ki a főételt.

 

12204957_10207731348142269_585731147_n

 

Ha mindennel megvagytok akkor egy tökéletes, ízig-vérig őszi finomságot kaptok, ami gluténmentes, és gyorsan elkészíthető, előkészülettel együtt kb. 45 perc után tálalható!

Jó étvágyat! 🙂

 

Gasztrolabor a Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!