GasztroLabor

Ezt eszik a maffiózók filmekben. Próbáld ki Te is!

Ki ne tudna felidézni néhány legendás jelenetet amikor a “Család” tagjai leültek, és egy klasszikus olasz vacsora közepette vitatták meg a fontos ügyeket. Nekem a mai napig összefut a nyál a számban amikor Tony Soprano, vagy éppen a Corleone-család hasonló étkezéseit felidézem. Ennek okán felbuzdulva úgy döntöttem, elkészítem én is a magam igazi Szicíliai paradicsomos húsgombócos spagettijét! Jöjjenek a részletek!

 

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com

 

Szicíliai paradicsomos spagetti húsgombóccal

 

DSC_0055

 

Hozzávalók

 

A szószhoz

3-4 db paradicsom (nagyobb)

2 doboz paradicsompüré (nem sűrített)

1 konzerv hámozott paradicsom

fűszerek ( só, bors,)

kb. fél csokor friss bazsalikom

kb. 4 gerezd fokhagyma (összetörve)

fél fej lilahagyma

1 szál újhagyma

egy kevés olívaolaj

1 csomag tészta

 

A húsgombóchoz

kb. 1 kg darált hús (hivatalosan fele-fele arányban marha és sertés, de bármit használhattok)

3-4 gerezd fokhagyma (összetörve)

kb. fél csokor bazsalikom (apróra vágva)

kb. 5-6 kiskanál őrölt bors

kb. 5-6 kiskanál majoranna

só, olívaolaj

DSC_0051

 

Elkészítés

A hozzávalókat jól összedolgozzátok a darált hússal. Ha megvan akkor tetszőleges méretű gombócokat formáztok belőle, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszitek, meglocsoljátok egy kevés olajjal, és bedobjátok a 180 fokos sütőbe. Kb. 15 percet sütitek, ameddig el nem kezd pirulni a teteje a gombócoknak. Ekkor egy lilahagyma, újhagyma, fokhagyma,  olívaolaj kombón megpirítjátok őket, majd néhány kanállal adhattok hozzá a tepsiben lévő olajból is. Ha már szépen megpirultak a gombócok (ezek tutira nem esnek szét!) akkor mehet bele a nyers paradicsom, és a bazsalikom fele. Ha már szépen elkezd rotyogni akkor a maradék paradicsom (a püré, és a konzerv) is elfoglalhatja a helyét a fazékban, a maradék bazsalikom, és fűszerek társaságában. Ezután kb. 15 perc kell még a szósznak. Közben kóstolgassátok, és fűszerezzétek, hogy megkapjátok az igazi olasz ízeket! 🙂

DSC_0067

 

Tipp: Ha nagyon erős a paradicsom íze, akkor 1-2 kanál cukorral tudod enyhíteni ezt, és – ha lehet – ezzel még ízletesebbé tudod tenni az ételt!

 Miközben rotyog a szószotok, ne feledkezzetek el a tésztáról sem. Olívaolajos-sós vízben főzzetek ki spagetti tésztát, és már tálalhattok is a képen látható módon.

Tipp: Egy kevés parmezánt reszeljetek a tetejére az ízélmény fokozása érdekében.

Javaslom mellé kötelező kelléknek a Keresztapa 1-2-3 című filmet, meg egy kellemes toszkán vörösbort! 😉

 DSC_0069

Jó étvágyat, és szórakozást! 🙂

 

Elkészítési idő: kb. 45 perc

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!