Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik… Nos, én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős, és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni. Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek!
Sütőtökös, céklás- körtés saláta, csirkemellel és dióval
Hozzávalók
kb. 70 dkg sütőtök
4-5 db kisebb cékla
3-4 db körte
1 fej jégsaláta
1 db fehér hagyma
50 dkg csirkemell
5-10 szem dió
egy kevés olívaolaj
balzsamecet
fűszerek (színes bors, só, kakukkfű, majoranna)
Elkészítés
A hozzávalókat, – ahogyan a képen is láthatjátok – felaprítjuk. A sütőtököt és a céklát együtt(!) egy tepsibe berakjátok, és 15 percig – nem tovább,- sütitek. Így nagyon kellemesen megmarad a ropogós állaguk, viszont lesz egy enyhén édeskés ízük is. Ezután a csirkét egy kis kakukkfűvel és majorannával megsütitek. Ha készen vagytok, egy nagy tálat elővesztek és a jégsalátát kézzel belepakoljátok, apró darabokra szaggatva. Ezután belevágjátok a körtéket is. Ha megvagytok, egy kevés olívaolajat locsoltok rá egy kevés balzsamecettel. Ezután hozzáadjátok a csirkét, a fehér hagymát, valamint a sütőből kivett céklát és sütőtököt. Szépen összedolgozzátok – nyugodtan lehet kézzel is – egy kevés diót és sajtot rakhattok a tetejére, így a képen látható finomságot kapjátok.:) Egy egészséges, és hamisítatlan őszi-téli ínyencséget, ami tökéletes választás bármelyik étkezésre, akár az egész családnak!
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: kb. 20-25 perc
További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: