GasztroLabor

Étvágygerjesztő ünnepi saláta 20 perc alatt!

Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik… Nos, én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős, és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni. Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek!

Sütőtökös, céklás- körtés saláta, csirkemellel és dióval

 

 DSC_0128

 

Hozzávalók

kb. 70 dkg sütőtök

4-5 db kisebb cékla

3-4 db körte

1 fej jégsaláta

1 db fehér hagyma

50 dkg csirkemell

5-10 szem dió

egy kevés olívaolaj

balzsamecet

fűszerek (színes bors, só, kakukkfű, majoranna)

Elkészítés

 

DSC_0131

A hozzávalókat, – ahogyan a képen is láthatjátok – felaprítjuk. A sütőtököt és a céklát együtt(!) egy tepsibe berakjátok, és 15 percig – nem tovább,- sütitek. Így nagyon kellemesen megmarad a ropogós állaguk, viszont lesz egy enyhén édeskés ízük is. Ezután a csirkét egy kis kakukkfűvel és majorannával megsütitek. Ha készen vagytok, egy nagy tálat elővesztek és a jégsalátát kézzel belepakoljátok, apró darabokra szaggatva. Ezután belevágjátok a körtéket is. Ha megvagytok, egy kevés olívaolajat locsoltok rá egy kevés balzsamecettel. Ezután hozzáadjátok a csirkét, a fehér hagymát, valamint a sütőből kivett céklát és sütőtököt. Szépen összedolgozzátok – nyugodtan lehet kézzel is – egy kevés diót és sajtot rakhattok a tetejére, így a képen látható finomságot kapjátok.:) Egy egészséges, és hamisítatlan őszi-téli ínyencséget, ami tökéletes választás bármelyik étkezésre, akár az egész családnak!

 

DSC_0143

DSC_0135

 

Jó étvágyat! 🙂

Elkészítési idő: kb. 20-25 perc

További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!